Zobacz pełną wersję : chłodnica wody 1,8 sedan
Witam! Panowie w moim sedanie rozszczelniła się chłodnica wody w górnej części, gdzie jest plastik zaciśnięty na tych zębach aluminiowych. Ona ma dopiero 2,5 roku ,ale jak widać zamiennik to zamiennik. Postanowiłem kupić używany oryginał i są na znanym portalu aukcyjnym, lecz dużo jest do wersji z automatem i tam jest chyba dodatkowo chłodniczka oleju skrzyni przez co posiada 2 dodatkowe króćce do tego właśnie. Czy wystarczy że je zaślepię i będzie mi działać wystarczająco wydajnie? poza tym z tego co widzę ona się w ogóle nie różni. potwierdzi ktoś??
A po co ją zaślepiać ? przecież w chłodnicy zintegrowanej - takiej co ma obieg oleju i płynu chłodniczego - oba te obiegi są od siebie odseparowane - nie następuje mieszanie się płynów.
czyli ma pasowac bez przerobek ?
nie mam sedana , wiec ci nie odpowiem.
Jedynie zwracam uwagę że nie ma potrzeby zaślepiac przewodów od chłodnicy oleju jesli bedzie używana tylko cześć od płyny chłodzącego.
i teraz znowu dylemat, znalazlem nowy zamiennik za 190 z przesylka i uzywke za 200+przesylka, ? zakladajac ze plyn stracil wlasciwosci i powodem rozszczelnienia byl mroz to moze zamiennik nie jest zlym pomyłsem. na plynie jak i na chlodnicy zroiblem 60tys w 2,5 roku.