Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak wolnych obrotów eu7

bosavi1988
09-01-17, 16:40
Witam, dziś po przejechaniu 100km po autostradzie , gdy już zjechalem na miasto zauważyłem ze straciły się wolne obroty. Powiem więcej nie ma ich w ogóle , żeby odpalić muszę dodawać gazu i trzymać bo inaczej zaraz gaśnie. Podczas dodawania gazu silnik normalnie wkręca się na obroty . Podczas jazdy tez nie ma różnicy w mocy/spalaniu. Może ktoś z Was Panowie miał taki przypadek? . Silnik d14z6 bez podtlenku :p

ufo321
10-01-17, 11:33
Check się świeci? W pierwszej kolejności przeczyscilbym krokowca, potem sprawdził luz zaworowy.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

bosavi1988
10-01-17, 14:17
Żaden błąd nie wyskoczył, niestety byłem zmuszony jechać tak z powrotem do domu, no i po przejechaniu 100km po autostradzie problem zniknął, nie wiem na jak długo, do świętego spokoju zobaczę krokowca. Co do zaworów to były regulowane w aso 6tyś km temu. Jeszcze jedno małe pytanie:) czy po pełnym nagrzaniu silnika wskazówka od temperatury powinna być jak w 6 gen w połowie skali?, bo u mnie akurat jest na 1/4 skali i przyznam, że nawet na długiej trasie nie potrafię nagrzać wnętrza powyżej 17C