Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Biała EG4 --> robie od podstaw - prosze o sugestie, opinie i porady!

Grochu_666
04-09-08, 13:54
Witam, wlasnie dzis przyjechala do mnie moja biała śniezynka ktora troche dluzej pojezdze nic poprzednimi.

Jest po lekkiej stluczce w blotnik od pasazera - maska do uratowania, zderzak i blotnik mam jeszcze tylko lampa zostala. Autko ogolnie cale idzie do malowania bo jak to na bialym troche wychodzi rdza w kilku(nastu??) miejscach.

Do rzeczy:

- cale auto idzie na lakiernie, chce pomalowac białą perła a maska dach i klapa na czarno, teraz moje pytanie? czy ktos juz malowal cale autko i moze polecic jakas farbe? (nie za droga bo mam narazie ograniczony fundusz :/). Jakie dobrac kolory tzn czern tez z perla czy sam metallic??

- nie wiem co z listwami - zostawic, zostawic i pomalowac czy wyrzucic (trzeba bedzie zaspawac dziurki po zaczepach) klamki i listwy progowe raczej pojda w bialy od razu ;) nie wiem tez co z listerkami ale tez chyba na biala pojda ;)

- zawieszenie jakies -40/40 - co do felg jeszcze nie wiem ale na 100% czarne lub grafitowe

- ciemne szybki

- z przodu angel eyes tylko ze wzgledu ze mam juz zamowione z xenonem - tyl red-white LED

To na tyle i czekam co mi poradzicie ;)

ps autko ma mniej wiecej (mysle ze bardziej mniej :P) wygladac tak:

http://www.tunerzine.com/articles/68/1.jpg

kiler113
04-09-08, 14:52
a ja bym ci polecil wlasnie biale felgi jakies BC.....

majdan
04-09-08, 16:16
Grochu_666

Moim zdaniem listw sie pozbyć. Dużo ładniej auto się wtedy prezentuje.
Zawieszenie -40/-40 jest ok.
Felga 15" lub 16" np Roty w ciemnym kolorze - np brąz byłby spoko, szczególnie jesli będzie biała Honda
Angel eyes? No może, chociaz Lampy typu Clear chyba by były ciekawszym rozwiązaniem. Zalezy co kto lubi.
Trzymam kciuki.

Grochu_666
04-09-08, 22:24
Grochu_666

Moim zdaniem listw sie pozbyć. Dużo ładniej auto się wtedy prezentuje.
Zawieszenie -40/-40 jest ok.
Felga 15" lub 16" np Roty w ciemnym kolorze - np brąz byłby spoko, szczególnie jesli będzie biała Honda
Angel eyes? No może, chociaz Lampy typu Clear chyba by były ciekawszym rozwiązaniem. Zalezy co kto lubi.
Trzymam kciuki.

Dokladnie myslalem o tych rotach:
http://moto.allegro.pl/item423786831_felgi_rota_grid_jdm_16_4x100_do_civi c_i_inne.html

co do lampek to tak jak mowisz - narazie zaloze angel z xenonem - jak sie nie sprawdza to uderze w cleary ciemne z amberkami ;)

Co do listew to utwierdziles mnie w tym zeby je wyeliminowac ;) jutro postaram sie dac foty autka tylko prosze sie nie denerwowac :P

***Marco***
04-09-08, 22:43
listwy pod kolor, moim zdaniem ladniej sie to prezentoje. glosy sa podzielone wiec wybierz sam :)

majdan
05-09-08, 01:35
Dokladnie myslalem o tych rotach:
http://moto.allegro.pl/item423786831_felgi_rota_grid_jdm_16_4x100_do_civi c_i_inne.html

Wymiatają.....

listwy pod kolor, moim zdaniem ladniej sie to prezentoje. glosy sa podzielone wiec wybierz sam :)
O, to też bardzo dobry pomysł. Szczegółnie, jesli ma być używane w mieście na codzień.

kriss20
08-09-08, 15:11
ja też proponuje listwy w kolor i to z dwoch powodów

- łądniej wygląda ( w swoim jajku musiałem ściągnąc bo było malowane i bez nich jest jakoś pusto )

- za każdym razem jak mam gdzies zaparkowac to 100 razy sie zastanawiam gdzie by postawic żeby ktos mi nie obił :/ wiadomo jak to jest, po co potem znowu malowac, cudowac itd ?

takie moje zdanie,

a fele zacne :D
pozdro

RDK
08-09-08, 15:34
auto białe, czarne klamki + czarne progi [listw brak]
lub białe klamki, listwy czarne + czarne progi

cokolwiek zrobisz - progi zostaw czarne, tzn maluj na czarno, jakoś linia ucieka jak są w kolor, później dokładka od VTi i masz ładną linię [czarną]
lotka al'a spoon lub od VTi [ta długa, jeszcze była w nobless chyba] też może być czarna, jeśli spoon to czarna, od VTi może być w kolor.

felga - jakikolwiek kolor będzie dobry, byle nie srebrny :)

Grochu_666
09-09-08, 21:50
no i wyszla totalna kupa :/ kase ktora mialem miec za motor szlag trafil a co za tym idzie nie mam siana na zrobienie autka :(

bede ja sprzedawal, cena 3.7k bedzie jutro w dziale sprzedam...... ;/

ps - student to ma ale przesrane :/

majdan
10-09-08, 10:17
Lock