Zobacz pełną wersję : Przednia szyba ufo 2007
Witam
Orientuje się ktoś z was ile kosztuje szyba czołowa do ufo?
Niestety posiadam 3 odpryski i firma mi tego nie ubezpieczyla.
Dodatkowo standardowo przy uszczelce( mad szyba ) zaczyna powoli rdzewiec co doprowadzi prędzej czy później do pęknięcia.
Posiadam czujnik zmierzchu i deszczu
ja za używaną płaciłem ostatnio 350zł bo mi kamyk ją zbił, zamiennik kosztuje koło 400zł a nowa w aso ~2000zł plus do tego dochodzi parę dodatkowych elementów potrzebnych do zamontowania szyby bo nie trzyma się tylko na kleju oraz jedna uszczelka - w aso za dodatkowe elementy dałem ~180zł
W Toruniu za zamiennik z czujnikiem wołają 600 z wymianą.
Dodatkowo standardowo przy uszczelce( mad szyba ) zaczyna powoli rdzewiec co doprowadzi prędzej czy później do pęknięcia.
Z ciekawości (bo też mi się zaczyna tam coś pojawiać) - jak ta rdza nad uszczelką ma spowodować pęknięcie szyby?
Odpryski można dosyć sprawnie regenerować ale przy trzech może faktycznie bardziej opłacać się zamiennik szyby.
marcin001984
30-12-16, 00:48
Na giełdzie w Poznaniu płaciłem 330zł w 2012r. Stan bdb.
Rdza ma doprowadzić do pęknięcia szyby? :) Przy okazji wymiany szyby polakieruj dach jak rdzewieje.
A propos tej rdzy-były przeprowadzane jakieś akcje serwisowe? Ja mam jeszcze gwarancję na blachę do 2020 roku i nie wiem, czy jest jakaś szansa na naprawę tego w ramach gwarancji.
Chyba nie było z tego co pamiętam,ale zmieniły się uszczelki na te bardziej miękkie.
Akcja serwisowa była i zmieniali je na bardziej mekkie :)
A co do rdzy niesety każdy lakiernik powiedział mi jedna rzecz , żeby zrobić ta rdzę odrazu musimy wiemienic szybę bo jak każdy z was pociągnie do góry ta uszczelkę ujzy cynamon :p
W poprzedniej hondzie vi tez pękła mi od rdzy tyle ze na spodzie.
Wtedy za 500 zl wymienili mi ją w northglassie
Eee to lakiernik wybija młotkiem tą szybę ? wydawało mi się że takie szyby się wycina i wkleja ponownie.
Akcja serwisowa była i zmieniali je na bardziej mekkie :)
A co do rdzy niesety każdy lakiernik powiedział mi jedna rzecz , żeby zrobić ta rdzę odrazu musimy wiemienic szybę bo jak każdy z was pociągnie do góry ta uszczelkę ujzy cynamon :p
W poprzedniej hondzie vi tez pękła mi od rdzy tyle ze na spodzie.
Wtedy za 500 zl wymienili mi ją w northglassie
Taaa wymieniali... Moja Honda z 2007 nie podlegała tej wymianie (nie wiadomo czemu) i jestem właśnie po lakierowaniu dachu przez tą pie@#$%ną uszczelkę... Polecam wszystkim zajrzenie pod ową uszczelkę, bo możecie się zdziwić niestety...
martynaa0123
02-01-17, 09:12
Taaa wymieniali... Moja Honda z 2007 nie podlegała tej wymianie (nie wiadomo czemu) i jestem właśnie po lakierowaniu dachu przez tą pie@#$%ną uszczelkę... Polecam wszystkim zajrzenie pod ową uszczelkę, bo możecie się zdziwić niestety...
Powiedz mi czy do pomalowania tego wymagane jest wycinanie szyby ? Czy tą uszczelke da sie bez tego normalnie wyciągnąć i wsadzić nową?
A wersje z panoramą ktoś ma ? i miał taką przygodę z szyba?
Ja mam, i w wersji ze szklanym dachem,uszczelka nie ma kontaktu z lakierem . Więc o korozji wynikającej z przetarcia lakieru do blachy przez uszczelkę nie ma mowy.
Powiedz mi czy do pomalowania tego wymagane jest wycinanie szyby ? Czy tą uszczelke da sie bez tego normalnie wyciągnąć i wsadzić nową?
Wszystko zależy od tego ile ruda zaatakowała. U mnie udało się to zrobić bez wycinania szyby. Samą uszczelkę można oczywiście wyciągnąć i zastąpić ją inną.