PDA

Zobacz pełną wersję : Pomocy!!!

aa5iek
27-12-16, 13:32
Nie wiem czy w dobrze trafiłam... mam problem z moją Hondziną. Nie odpala. Przekręcam kluczyk zapalają się kontrolki, wszystko pięknie ładnie ale rozrusznik nie kręci i kilka kontrolek gaśnie. Oczyeiście na "pych" odpala bez problemu. Czy to wina rozrusznika, czy może coś innego? Wolę spytać tu i mieć już jakąś wiedzę niż w całości zaufać mechanikowi. Kiedyś z Corsą pojechałam do mechanika, bo ciekło mi z chłodnicy... chciał ją wymienić całą, inny mechanik dokręcił jedną małą śrubkę i prxestało... Jak mechanik kobietę widzi, to z góry uznaje, że się nie zna i można naciągnąć na kasę. Pomożecie?

Poll
27-12-16, 13:42
Raczej rozrusznik jak na pycha pali i jedzie normalnie ; -) Immobilizer jakby się zepsuł to na pych by nie zapalił. Do sprawdzenia jeszcze stacyjka z tych tańszych rzeczy. Na początek możesz rozebrać i wyczyścić.

wiesko1261
28-12-16, 06:39
na początek do sprawdzenia wsuwka do rozrusznika :) (kilka razy się wypiela mi - luźna )

luk137
28-12-16, 16:03
Ja to bym od akumulatora zaczął

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

siara87
28-12-16, 16:12
w sumie jak silnik nie kreci to i kontrolki nie powinny gasnac, moze rzeczywiscie slaby akumulator albo osad pod klema

dziober
28-12-16, 16:18
Hej

Sprawdź najpierw akumulator. U mnie kiedyś był taki sam problem - rozrusznik nie kręcił jak już aku był w troche gorszej formie. Sprawdź napięcie na aku i przeczyść papierkiem ściernym klemy i końcówki od aku.

pozdrawiam
dziober

Szopen
30-12-16, 08:50
Też wydaje mi się że to raczej będzie wina aklumlatora ;)

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

Hektor139
01-01-17, 23:18
Jak wszystko będzie ok to jeszcze można sprawdzić czy wszystkie masy silnika się trzymają swojego miejsca

marinn
14-01-17, 01:13
Na początek podjechać gdzieś pod sklep motoryzacyjny, żeby sprawdzili pojemność akumulatora (moc rozruchową) - może cela się oberwała i akumulator do wymiany. Powinni sprawdzić Ci to za darmo.