PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana zegarów z obrotomierzem do kanadyjki



Fabri
23-12-16, 22:42
Hey i czolem:)
Posiadam honde civic v jajko 1.5 wersja kanadyjska.

Ale do meritum, jak kazdy wie kanadyjki nie posiadaja obrotomierza co jest kapke irytujące ale co tam kupilem nowe zegary z obrotomierzem i teraz tak mam kilka pytań.
Posiadam w aucie czujnik nie zapietych pasow, srs, i kontrolke wl świateł w ori zegarach bez obrotomierza oraz jakies dwie wtyczki male biala i żółta chcial bym sie dowiedziec od czego one sa bo w nowym liczniku nie mam takich wejs.

Dziękuję z góry za odpowiedzi co ta za wtyczki i jak rozwiazac problem by miec w nowym liczniku kontrolke srs i nie zapietych pasów by to dzialalo jak nalezy.

Pozdrawiam i wesołych swiat życzę.

PlushaQ
24-12-16, 01:24
Żółta wtyczka SRS. Biała - cholera wie - możliwe, że właśnie pasy.
Jeżeli nie ma w liczniku takich gniazd, to masz problem. Rzeźba, rzeźba, rzeźba… albo szukać takich, które pochodzą z auta z takim wyposażeniem ;)

Teraz jednak przyszło mi do głowy (nie próbowałem tego, ale taki pomysł) - przełożyć obrotomierz i wskaźnik pliwo/temperatura do starych zegarów i spróbować podpiąć do instalacji. Może zaskoczy ;)

Fabri
24-12-16, 02:01
Wlasnie mam taki sam zamiar przelozyc to do starego, to ze zolta właśnie doszlem tez ze srs a biala nie mam pojecia jest na tasmie dwoma srubkami przykrecona a w srodku nigdzie nic nie podpiete.
W poniedzialek bede sie bawil to po malych rzezbach ktore mogą sie okazac nie głupie dam znac jak to wyszlo bo wiem ze zarowke pasów bede musial modzic bo mam ja na wskazniku temperatury z lewej strony.

paweltdf
24-12-16, 10:19
Czujnik niezapiętych pasów jest w większości zegarów i kable do niego idą w głównej wiązce, więc to nie problem, ale w zegarach z kanadyjki inaczej jest rozwiązane podświetlenie zegarów i ono nie będzie działać jak założysz zegary z wersji europejskiej, musisz przerobić albo wiązkę albo zegary.

Fabri
24-12-16, 11:05
Nie zgodze sie z toba:) a dla czego??
Juz tłumacze...
Mam zegary juz wlozone w kanadyjce z obrotkiem i działają a takze podświetlenie:) tylko bede przekladal obrotomierz z wskaznikiem temp/paliwa by srs mieć i cala reszte bo w tamtej obudowie nie ma otworow by to tam przełożyć oraz nie ma w tamtych zegarach kontrolki od pasow, moge ci to udowodnić jak wrzucajac film po świętach bo nie mam chwilowo laptopa sprawnego.

paweltdf
24-12-16, 11:48
Nie zgodze sie z toba:) a dla czego??
Juz tłumacze...
Mam zegary juz wlozone w kanadyjce z obrotkiem i działają a takze podświetlenie:) tylko bede przekladal obrotomierz z wskaznikiem temp/paliwa by srs mieć i cala reszte bo w tamtej obudowie nie ma otworow by to tam przełożyć oraz nie ma w tamtych zegarach kontrolki od pasow, moge ci to udowodnić jak wrzucajac film po świętach bo nie mam chwilowo laptopa sprawnego.

Być może ktoś już coś przerabiał w wiązce wcześniej, różne rzeczy się zdarzają :) Co do czujnika niezapiętych pasów to też napisałem że jest w większości, ale nie znaczy że we wszystkich, więc wierzę na słowo :) O ile dobrze pamiętam to kontrolkę niezapiętych pasów można wyciąć ze starych zegarów, a w nowych zeskrobać czarną farbę w miejscu którym powinna być, wkleić tą wyciętą i założyć żarówkę i będzie działać.

Fabri
24-12-16, 11:54
Tak wlasnie chce tez zrobic ale po pierwsze primo. Kontrolka pasów znajduje sie na wskazniku temperatury w zegarach bez obrotka i bede ja chcial dac w wolne miejsce po drugie primo swap zawartosci do ori obudowy bo nie mam mocowania ani prowadnic czy nawet otworu na wtyczke do srs a nie bede tego kleil wole przelozyc to samo sie tyczy tej białej wtyczki, jak bede mial oba zegary na stole po prostu zrobie foto sesje a na koniec nagram filmik jak zegary sa w aucie podpiete komuś może sie przyda kiedyś.

Ale dziekuje za odpowiedzi bo daja duzo cennych informacji:)
Pozdrawiam i wesołych świąt życzę wszystkim:)

Fabri
27-12-16, 20:33
Witajcie
Na wstępie niestety bez zdjec ta odp bedzie bo nie robilem bo telefon mi sie ladowal a aparatu nie posiadam ( nie potrzebuje wiec nie kupuje )
Zegary ogarnięty:)
Taśma przelozona do nowej obudowy wraz z obr. Predk. Wskaźnikami temp i paliwa, ale dla ludzi co nie wiedza lampka nie zapietych pasow znajduje sie pod checkiem a kontrolka paliwa znajduje sie po lewej obok check.

Jak by ktos mial jakies pytania chetnie odpowiem bo temat ogarnalem.