PDA

Zobacz pełną wersję : civic komputer p06 czy jest przerobiony? (zdjecie)



-marcin-
23-12-16, 16:40
tak jak w temacie. czy dobrze mi sie wydaje ze komp ktory mam w samochodzie jest przerobiony/strojony? :> wlasci iela nie moge zapytac poprzedniego co w nim robil.... URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/6d03366dfe946788]http://images84.fotosik.pl/249/6d03366dfe946788med.jpg[/URL]

alexVI
23-12-16, 17:00
Komp jest przerobiony :) http://www.civic5g.pdg.pl/silnik.php?art=chip_tuning :)

-marcin-
23-12-16, 17:02
czyli ktoś może wystroil go tak że pali 15 litrów na 100 przy delikatnej jeździe :/ :P

Ralfi
23-12-16, 17:10
O to tak tez moze byc :D a jaki masz silnik?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

alexVI
23-12-16, 17:13
Jak kojarzę to usuwając zworkę wraca się do seryjnej mapy :D

-marcin-
23-12-16, 17:15
d15b7. ale stara się kasuje? szkoda trochę bo fajnie idzie tylko to spalanie zabija moja kieszeń:/ 40 zł za 100km to trochę dużo a jeżdżę aktualnie jak emeryt żeby jeszcze więcej nie palił:P maks100km/h i głównie to po trasie a nie w mieście...

dobra to pytanie brzmi:czy jak usune zworke to mapa ze strojenia skasuje się czy będę mógł wrócić do niej? może przycisk zewnętrzny bym sobie zrobił i załączam kiedy chce :P

alexVI
23-12-16, 18:15
Nie skasuje się, przełączasz pomiędzy seryjna mapa a swoją. :P Zobacz link który wstawiłem na początku :D

-marcin-
23-12-16, 18:30
ok chciałem potwierdzenia tylko :P
więc rozlutowalem i pociągnąłem sobie kabelki na zewnątrz żeby zwierac kiedy chce. tylko jak zawory nie ma to cały czas się pali check engine :/ błędów nie ma. po zrobieniu zwory w diagnostycznym złączu nie miga tylko pali cały czas się:/

udało mi się wymigac błąd na rozlaczonej zworce strojenia. błąd 41 sonda lambda :> czyżbyś mieli winowajce wysokiego spalania? :P dziwne że nie ma błędu na zworce że strojeniem...

And84
23-12-16, 19:35
Wyłączona w crome obsługa sondy w tamtej mapie pewno dla tego taki Ci pali .

-marcin-
23-12-16, 20:35
a po co tak zrobiono? o_O

Ralfi
23-12-16, 23:26
To ze wylaczona nie znaczy ze ma palic jak smok. Pewnie mapa na sztuke zrobiona cala plus 20% i duzo pali :D a sonde koze ktos odlaczyl w cromie bo byla niesprawna?? :D

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

-marcin-
24-12-16, 16:38
wynienilem sonde. co prawda na uzywke ale na 99% sprawna z d16z6 ktory wyciagnalem z mojego samochodu ktory poszedl na zlom. i jedyny plus taki iz przynajmniej napiecie sie zmienia. na starej bylo sztywno 0.37 i nie zmienialo sie gdy wciskalem gaz. a teraz sie zmienia. ale check sie pali dalej (blad 41) :/ dodatkowo zauwazylem ze strasznie bogata mieszanka jest 0.91 na wplnych obrotach (mam podlaczony scaner obd1 i widac wszystko pieknie). ktos ma jakis pomysl? ,)
dodatkowo przestawilem zaplon bo widac ze aparatem bylo krecone i ustawilem na stary slad. wczesniej bylo na wolnych chyba 35stopni a teraz 25 o ile dobrze pamietam

rooter666
24-12-16, 18:45
wyjmij eprom z podstawki i zobacz wtedy, na wolnych sonda powinna oscylować a nie że stoi ciągle na bogato.

Ralfi
24-12-16, 18:53
Jakie 35 i25stopni chlopie czym to niby sprawdziles ?? Totalna bzdura Ci wyszla wiec i temu wskazaniu sondy bym nie wierzyl. Jak sonda zmie ia napiecie to pracuje czyli jestvokej. Na wolnych tak samo. A jak jest blad grzalki to bys musial sprawdzic miernikiem sonde czy ma przejscie. A jak ma to moze zasilanie 12v nie dochodzi na sonde.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

-marcin-
24-12-16, 19:26
chodzilo mi o wyprzedzenie zaplonu (nie znam ruskiego ale chyba to jest wlasnie to :P ). ten kwadracik w prawym dolnym rogu (obrazek z neta. nie mojego silnika parametry).
http://images81.fotosik.pl/250/3770e46666766dfdmed.png (http://www.fotosik.pl/zdjecie/3770e46666766dfd)

Ralfi
24-12-16, 19:48
No to to co tam pokazuje nie ma sie nijak do stanu faktycznego ktory dopiero mozna zmierzyc lampa stroboskopowa. I na wolnych obrotach powinno to byc 16stopni. Wtedy bedzie sie zgadzalo.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

HakerPL1
25-12-16, 00:30
podeślij inne fotki kompa, może to nie jest p06
powinieneś mieć wlepe z oznaczeniem na obudowie oraz na złączu kompa

-marcin-
25-12-16, 01:24
na naklejce jest na 100% napisane p06 :)

-marcin-
02-01-17, 19:33
dobra blad 41 naprawiony. okazalo sie ze we wtyczce gdzie wpina sie wtyczke sondy jeden pin byl zasniedzialy :> przeczyszczone i juz sie nie swieci :P teraz czekam na spalanie 5L/100 :>