Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Em2 przerywa cały czas i miga check

Eles
17-12-16, 17:13
Witam, rano odpaliłem samochód jak zawsze i po przejechaniu 500m zaczął migacz check i auto nierówno chodzi caly czas na każdym biegu. Sprawdziłem świece i wydają się być w super stanie. Co może być nie tak? Czy da się zrobić jakąś smaodiagnostyke?

Ralfi
18-12-16, 14:38
Samodiagnostyka pokaze Ci wypadanie zaplonu na 1cylindrze pewnie. Albo jedna swieca jest uszkodzona, albo cewka najczesciej. Zrob sobie test i na pracujacym silniku odlaczaj po jednej cewce po kolei. I jak na ktorejs nie bedzie roznicy w pracy silnika to ta proponowalbym podmienic :) oczywiscie moga byc jeszcze inne przyczyny jak nawet wypieta kostka wtrysku czy cewki co oczywiscie sprawdz, ale najlepiej zrob tak jak opisalem pozdrawiam :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Hondziara
20-12-16, 23:03
Hejka,
miałam ten sam problem pojechałam w trasę i zaczął migacz check - myślałam że to od zatankowania złego gazu ale check nie ustawał
też myślałam że to cewki bo wszędzie tak pisali.
Zawiozłam hondzie do mechanika i okazało się że tłok się rozszczelnił....
a więc remont silnika ;/
fajnie święta się zapowiadają..
Pozdrawiam.

Ralfi
20-12-16, 23:53
No bywa i tak niestety. Najbardziej prawidlowo nalezaloby pierw sprawdzic kompresje, jesli nest prawidlowa to po kolei zaplon itd. Zale zakladam ze warunkow warsztatowych kolega nie ma wiec trzeba sobie jakos radzic ;)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka