Zobacz pełną wersję : Em2 przerywa cały czas i miga check
Witam, rano odpaliłem samochód jak zawsze i po przejechaniu 500m zaczął migacz check i auto nierówno chodzi caly czas na każdym biegu. Sprawdziłem świece i wydają się być w super stanie. Co może być nie tak? Czy da się zrobić jakąś smaodiagnostyke?
Samodiagnostyka pokaze Ci wypadanie zaplonu na 1cylindrze pewnie. Albo jedna swieca jest uszkodzona, albo cewka najczesciej. Zrob sobie test i na pracujacym silniku odlaczaj po jednej cewce po kolei. I jak na ktorejs nie bedzie roznicy w pracy silnika to ta proponowalbym podmienic :) oczywiscie moga byc jeszcze inne przyczyny jak nawet wypieta kostka wtrysku czy cewki co oczywiscie sprawdz, ale najlepiej zrob tak jak opisalem pozdrawiam :)
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Hejka,
miałam ten sam problem pojechałam w trasę i zaczął migacz check - myślałam że to od zatankowania złego gazu ale check nie ustawał
też myślałam że to cewki bo wszędzie tak pisali.
Zawiozłam hondzie do mechanika i okazało się że tłok się rozszczelnił....
a więc remont silnika ;/
fajnie święta się zapowiadają..
Pozdrawiam.
No bywa i tak niestety. Najbardziej prawidlowo nalezaloby pierw sprawdzic kompresje, jesli nest prawidlowa to po kolei zaplon itd. Zale zakladam ze warunkow warsztatowych kolega nie ma wiec trzeba sobie jakos radzic ;)
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka