PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana Tarczy Kotwicznej Tył type R

jumbol0801
16-12-16, 16:24
Witam,
Jak w temacie. Mam pytanie o łozysko piasty tył. Rozumiem że musze je ściągnąć żeby móc wymienić te metalowe osłony?? Wymieniam od razu tarcze więc postanowiłem też od razu wymienić i resztę. Ten zespół łożyska piasty schodzi bez problemu czy trzeba sie na coś przygotować?? jakieś rady? Wolę wiedzieć przed niż pózniej mocno się zdziwić.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam

Bodzlo
16-12-16, 20:22
Powinno zejść bez większych problemów ,ewentualnie kilka razy młotkiem z jednej i z drugiej strony i zejdzie :) jedyne co może cie zaskoczyc to urwane śrubki M6 od tarczy kotwicznej bo to często rdzewieje :)

jumbol0801
16-12-16, 21:44
Hehe, Dzięki za odpowiedz, nowe śrubki zamówione. Tak myślałem że może być z nimi problem.

Mam jeszcze pytanie, Czy nakrętka od piasty może być ta sama czy trzeba dać nową??

andkas
17-12-16, 11:44
Hehe, Dzięki za odpowiedz, nowe śrubki zamówione. Tak myślałem że może być z nimi problem.

Mam jeszcze pytanie, Czy nakrętka od piasty może być ta sama czy trzeba dać nową??

Mogą być takie same, pamiętaj o jej zaklepaniu. Przed odkręceniem śrub osłony dobrze je potraktuj penetratorem bo jak zerwiesz łeb to będzie problem.

jumbol0801
17-12-16, 21:39
Ok, dzięki za informację. Spryskam wcześniej te śruby