Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podgrzewane lusterka

cichykzn
16-12-16, 10:20
Przymierzam się żeby na dniach założyć do swojej ej2 podgrzewane lusterka, lecz mam problem odnośnie tego pod który przycisk wpiąć kable od tego. Najprostszym sposobem byłoby pod ogrzewanie tylnej szyby, ale znacznie częściej korzystam z podgrzewania szyby niż korzystałbym z podgrzewania lusterek, czyli bez sensu by ciągnęły prąd. Ma ktoś jakiś patent ? O oryginalnym "module" od lusterek (z podgrzewaniem, składaniem i sterowaniem) nawet nie myślę bo jest nie do dostania a jak coś się trafi to za chorą cenę...

ps. Jak dobrze pamiętam maty grzewcze mają być w rozmiarze 140x80mm ? ;)

firstborne
17-12-16, 00:37
Najprostszym sposobem byłoby pod ogrzewanie tylnej szyby, ale znacznie częściej korzystam z podgrzewania szyby niż korzystałbym z podgrzewania lusterek, czyli bez sensu by ciągnęły prąd.
A w czym to przeszkadza? Ja tak miałem zrobione w EK3 dodatkowymi kabelkami i był ok. Nie rozumiem kwestii "bez sensownego ciągnięcia prądu". Wiele aut ma to zintegrowane z ogrzewaniem tylnej szyby.

cichykzn
17-12-16, 01:16
A w czym to przeszkadza? Ja tak miałem zrobione w EK3 dodatkowymi kabelkami i był ok. Nie rozumiem kwestii "bez sensownego ciągnięcia prądu". Wiele aut ma to zintegrowane z ogrzewaniem tylnej szyby.
Szczerze też nie rozumiem tego za bardzo ale czytając poradniki spotkałem się z wieloma opiniami gdzie uważali że osobny przycisk do podgrzewania lusterek jest lepszym rozwiązaniem niż zintegrowanie go z podgrzewaniem tylnej szyby ale po twojej wypowiedzi rozumiem że nie ma to większego sensu

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

kazik2_h9w3
17-12-16, 10:05
Mozna zrobic cos na wzor oemowego przelacznika grzanych luster
Brat tak sobie zrobil ale szczegolow nie pamietam
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?63619-Eg5-d16z6-gt-b18c4-kompresor/page15

delek
17-12-16, 16:39
Nie próbował nikt patentu z termowłącznikiem przyklejonym do wkładu?

cichykzn
17-12-16, 16:43
Nie próbował nikt patentu z termowłącznikiem przyklejonym do wkładu?
W sumie z jednej strony fajny patent ale jak już podgrzejesz lusterka że cały szron zleci to on będzie ciągle grzać bo taka temp na dworzu, a np w wiosnę jak jest ciepło i będzie jakaś rosa na lusterkach to nie włączysz żeby się jej pozbyć bo będzie za ciepło.. ale chyba zostanę przy najbardziej tradycyjnej metodzie i podłączę się pod przycisk grzania tylnej szyby i tyle, bo robić coś na wzór oemu to może być trochę zabawy

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka