Zobacz pełną wersję : Wytrzymałość skrzyni D13B2
Robię mini D15B7 + Z6 i chcę zostawić skrzynię z D13B2... czy ona wytrzyma czy lepiej zostawić tę z D15 ? pułap mocy na jaki liczę po modach oprócz samego mini to blisko 150KM... czy skrzynia z 1.3 to wytrzyma ? proszę o pomoc w rozważaniach :) pozdro
wytrzyma
Dzięki za odpowiedź, byłem pewien, że zwykłą emerycką jazdę wytrzyma... ale co z "normalną" jazdą ? :D
przy normalnej jeździe wytrzyma i przy pałowaniu na maxa tez wytrzyma. każda skrzynia d serii jest zbudowana tak samo i z takich samych materiałów różnią się tylko ilością zębów wiec jak będziesz miał 200 hp to tez wytrzyma. :D
a lozyska sie nie roznia Kochany?
fakt, 6-stym genie i s20 z z6 są większe.
łożyska małe czy duże i tak padają nawet przy seryjnych mocach silnika
łożyska małe czy duże i tak padają nawet przy seryjnych mocach silnika
No właśnie, skoro skrzynie padają nawet przy seryjnych mocach to jak sobie poradzi z mocą dwa razy większą ? Ja bym powiedział, że skoro moc dwa razy wzrasta to i proporcjonalnie ryzyko padnięcia skrzyni wzrasta dwukrotnie... podzielacie taki wniosek ?
Co się przejmujesz? Takie skrzynie nie są jakość zabójczo drogie, załóż skrzynię z D13 a D15 zostaw w garażu, jak padnie d13, przerzucisz skrzynie.