Zobacz pełną wersję : D16 v1 jaki kolektor dolotowy??
Hej planuje soft turbo w mojej vii gen d16v1 i zastanawiam sie nad wymianą dolotu bo ten plastik przy turbo to mnie jakos tak nie pokoi.
Jaki kolektor moge zastosowac zeby mialo to rece i nogi??
Obecnie milion doładowanych samochodów ma plastikowy kolektor ssący i nic się z nimi nie dzieje.
Grzybohun94
10-12-16, 16:16
poszukaj sobie jak zaadaptować kolektor D16Y8/D16Z6 do D16V1/d17.
najłatwiej po angielsku, d16 manifold in d17
jak chcesz to mam d16w5 na opylenie wystarczy rozwiercic dwa otwory i pasuje na glowice vii tez go mialem zakladac do siebie ale decyzja pada na k20a3 jakbys chcial to pisz na pw
Ok narazie zostaje oryginalny kolektor a pozniej to jeszcze zobaczymy. Tak wogole to mniej wiecej ile koni moge uzyskac bez ruszania bloku silnika z td04 16 i ic 45x30x18 I wtryski 565cc
Obecnie milion doładowanych samochodów ma plastikowy kolektor ssący i nic się z nimi nie dzieje.
Ten milion jest zaprojektowany pod ciśnienie plus zmienne warunki pogodowo temperaturowe :) . Myślę iż ząb czasu odcisnął swoje piętno na OEM kolektorze. Wszyscy wiemy co się dzieje z takimi częściami w samochodzie po dwóch dekadach , są jakieś takie kruchliwe :) . Może to zboczenie zawodowe , lecz ja już tam widzę potencjalne problemy :)
Grzybohun94
15-12-16, 22:20
blok ponoć znosi około 200KM, ale to loteria, jeden buchnie przy 201 inny trzyma 220 a jeszcze inny nie wytrzyma 180...
Zobaczymy jak walnie to walnie. A doszly mnie słuchy że gwiazdor(mikołaj) przywiezie mi kolejne D16 ktore rozbierzemy i poskladamy na nowych gratach.