Zobacz pełną wersję : Tłucze mi się z tyłu
Panowie powiedzcie na co patrzeć czego szukać. Tłucze mi się coś z tylu, nie mam pojęcia co. Jeden mechanik od siedmiu boleści mówił, że końcówki drążków, wymienił kasa w błoto i bez zmiany. Byłem na jednej stacji i niby wszystko w porządku, ale jak w porządku... Jak droga równa to ok, ale tylko zaczna się jakie nierówności i zaczyna się koncert.
Myślałem, że poduszki pod amortyzatorami, ale podobno są dobre. Chcę podjechać jeszcze gdzieś indziej, ale może macie jakieś sugestie na co patrzeć?
Mareczuczek
09-12-16, 17:41
Końcówki drążków wymienił bo Ci tłukło z tyłu? *****isty mechanik nie ma co
Sprawdź gumy, mocowania staba
gumy wahaczów? amorki masz dobrze dokręcone? śruby piast dobrze dokręcone?
bartek_levis
10-12-16, 08:15
jak tył to szukał bym prze tulejce wahacz - amor albo cukierki często to z tych elementów się niesie...
wiesko1261
10-12-16, 14:10
Końcówki drążków wymienił bo Ci tłukło z tyłu? *****isty mechanik nie ma co
Sprawdź gumy, mocowania staba
jeżeli ma staba to wpierw :) i wydech :)
przy wywalonych cukierkach :) tak by nie tłukło :) dwa lata tak przejeździłem , bo nie chciały śruby puścić :)
a stab dawał ostro ,nawet przy małym luzie
Oczywiście moja pomyłka, chodziło o łączniki stabilizatora.
Temat do zamknięcia, byłem ponownie na stacji diagnostycznej, mało szczęka mi nie opadła jak usłyszałem werdykt, tłukły się te łączniki, te łączniku, które wymienił, a których po wymianie nie dokręcił lub niedostatecznie. Co ciekawe wcześniej na innej stacji nikt nie zauważył tych luźnych łączników. Im częściej zlecam coś mechanikom, tym częściej przekonuję się, że nie ma to jak zrobić samemu. Mam wrażenie, że to są jacyś ludzie z przypadku, który z braku innego zajęcia zaczęli bawić się w mechanika.
Nareszcie znowu nastała nastała błoga cisz!
bartek_levis
11-12-16, 08:40
jak tył łączniki to nie koniec przygód, bo podobno lubi się to samo rozkręcać i są na to dwa patenty albo dłuższa śruba i zakontrowac po drugiej stronie albo na klej do gwintów wkręcić, gdzieś był już temat tych stabów i łączników ale musisz sobie na forum poszukać
jak tył łączniki to nie koniec przygód, bo podobno lubi się to samo rozkręcać i są na to dwa patenty albo dłuższa śruba i zakontrowac po drugiej stronie albo na klej do gwintów wkręcić, gdzieś był już temat tych stabów i łączników ale musisz sobie na forum poszukać To ciekawe, będę obserwował. Dzięki.