PDA

Zobacz pełn± wersję : Odpowietrzanie sprzegla

bugaj102
08-12-16, 10:55
Witam potrzebuje manual do odpowietrzania sprzegla Civic 97r 1.4 90km

Poll
08-12-16, 11:11
Nie sprzegla a wysprzeglika ; D Manual jest prosty. Jeden pompuje, drugi odkreca odpowietrznik na wysprzegliku. Wysprzeglik widac w komorze. Jak nie znajdziesz to wieczorem zaznacze.

bugaj102
08-12-16, 11:25
Dzieki to ten mniejszy zbiorniczek po prawo przy blotniku? I tam ponizej jest odpowietrznik

bartek_levis
08-12-16, 11:50
zbiorniczek ten mniejszy, a jak wsadzisz głowę pomiędzy chłodnice a skrzynię biegów to zobaczysz taki zardzewiały siłownik połowicznie zakryty gum± na jego końcu jest odpowietrznik odkręcany kluczem 8
luzujesz go i dokręcasz następnie wsadzasz kolegę niech pompuje aż pedał będzie odbijał potem kolega trzyma wci¶nięty ty odkręcasz schodzi płyn z powietrzem i od nowa pompa, zaczyna odbijać to trzyma a Ty znowu odkręcasz i tak aż do skutku
inna kwestia że skoro Ci się zapowietrzył to masz ten problem co inni kończy Ci się pompa sprzęgła wsadĽ głowę pod deskę z latark± i zobacz czy pompa sprzęgła (tłok jest poł±czony z pedałem sprzegła) nie jest zapocona lub z niej nie kapie płyn jak tak to zacznij od wymiany lub regeneracji pompy bo samo odpowietrzenie na długo nie pomoże

Poll
08-12-16, 12:15
Nie nie. Jest korpusik wysprzeglika. Wpisz wysprzeglik civic 5d mb albo na intercarsie sprawdz i bedziesz wiedzial jak wyglada ; D Ja Ci wrzuce dzisiaj fote jak nie zapomne.

pafels
08-12-16, 16:25
samemu też odpowietrzy, trochę wiecej czasu to zajmie ale jest to do zrobienia, pytanie czemu chcesz odpowietrzać :D

dejwid
08-12-16, 18:23
samemu też odpowietrzy, trochę wiecej czasu to zajmie ale jest to do zrobienia, pytanie czemu chcesz odpowietrzać :D
Samemu masakra... robiłem tak kiedy¶ i nalatałem się jak głupi... nigdy więcej, nie polecam.
Ja na przykład odpowietrzałem po wymianie płynu.