Zobacz pełn± wersję : Odpowietrzanie sprzegla
Witam potrzebuje manual do odpowietrzania sprzegla Civic 97r 1.4 90km
Nie sprzegla a wysprzeglika ; D Manual jest prosty. Jeden pompuje, drugi odkreca odpowietrznik na wysprzegliku. Wysprzeglik widac w komorze. Jak nie znajdziesz to wieczorem zaznacze.
Dzieki to ten mniejszy zbiorniczek po prawo przy blotniku? I tam ponizej jest odpowietrznik
bartek_levis
08-12-16, 11:50
zbiorniczek ten mniejszy, a jak wsadzisz głowę pomiędzy chłodnice a skrzynię biegów to zobaczysz taki zardzewiały siłownik połowicznie zakryty gum± na jego końcu jest odpowietrznik odkręcany kluczem 8
luzujesz go i dokręcasz następnie wsadzasz kolegę niech pompuje aż pedał będzie odbijał potem kolega trzyma wci¶nięty ty odkręcasz schodzi płyn z powietrzem i od nowa pompa, zaczyna odbijać to trzyma a Ty znowu odkręcasz i tak aż do skutku
inna kwestia że skoro Ci się zapowietrzył to masz ten problem co inni kończy Ci się pompa sprzęgła wsadĽ głowę pod deskę z latark± i zobacz czy pompa sprzęgła (tłok jest poł±czony z pedałem sprzegła) nie jest zapocona lub z niej nie kapie płyn jak tak to zacznij od wymiany lub regeneracji pompy bo samo odpowietrzenie na długo nie pomoże
Nie nie. Jest korpusik wysprzeglika. Wpisz wysprzeglik civic 5d mb albo na intercarsie sprawdz i bedziesz wiedzial jak wyglada ; D Ja Ci wrzuce dzisiaj fote jak nie zapomne.
samemu też odpowietrzy, trochę wiecej czasu to zajmie ale jest to do zrobienia, pytanie czemu chcesz odpowietrzać :D
samemu też odpowietrzy, trochę wiecej czasu to zajmie ale jest to do zrobienia, pytanie czemu chcesz odpowietrzać :D
Samemu masakra... robiłem tak kiedy¶ i nalatałem się jak głupi... nigdy więcej, nie polecam.
Ja na przykład odpowietrzałem po wymianie płynu.