PDA

Zobacz pełn± wersję : D15z8 Szarpie na ciepłym silniku

ufo321
07-12-16, 01:25
Witam, mam problem z Honda Civic, 1.5 Vtec-e 114koni.
Otóż gdy auto się zagrzeje to szarpie na niskich obrotach, lecz praktycznie tylko na LPG. Gaz jest nowy wiec wykluczył bym ta opcje. Dodatkowo ciężko pali, lecz tylko na zimnym silniku.

Wymieniłem najpierw ¶wiece na NGK, pomogło na ok 3tys km. Następnie przewody NGK bez zmian. Wczoraj znowu wymieniłem ¶wiece na denso bo stare miały jaki¶ pomarańczowy nalot i jest jeszcze gorzej :(

Gdzie szukać przyczyny? Dodam jeszcze, że jeĽdziłem ostatnio na jakim¶ bio benzynie o oznaczeniu e10.

Neko
30-12-16, 00:16
Gazu prawie nigdy nie wyklucza się w diagnostyce podobnych nieprawidłowo¶ci tym bardziej jak jest nowy ;) Np pierwszy przejechany tysi±c km to tak naprawdę czas na obserwacje i dodatkowe regulacje wszystko się dopiero ustawia ta sama instalacja będzie różnie działać nawet w tym samym silniku bo każdy jest inaczej eksploatowany. Często gaz ujawnia usterki które podczas jazdy na benzynie nie były jeszcze odczuwalny przykład to układ zapłonowy

romekex
30-12-16, 16:39
mozliwe ze ktorys wtrysk gazowy ci siada moze byc nie szczelny ( przepuszcza)
wtedy ciezko pali bo zalewa sie gazem cisnienie z parownika schodzi w kolekotor ssacy itp
swoja droga jakie masz wtryski od lpg:?