Zobacz pełną wersję : Krzywo stoi.... auto nie... ;-)
YO!
Mam taka sprawę (a w zasadzie znajomy ma).
Ostatnio zauważył ze jego auto lewym tyłem stoi troche niżej niz ma to mijsce z drugiej strony.
Auto bylo obnizone (Sprezyny Weitec + amory KONI zółte). Pierwszy strzał padł na sprężyne (że może wadliwa, i to przez nią) wiec z powrotem załozony został seryjny zestaw na tył ale.... samochód jak stał ciut nizej (ok 1cm róznicy) z jednej strony tak dalej stoi.
Był na przeglądzie całego zawieszenia - wszystko jest ok. Wymieniony został jeden wahacz
I teraz nasuwa sie pytanie - czy ktoś z Was orientuje się co poza sprężyną moze wpływać na wysokośc stania ;-)
Dodam tylko ze auto jest absolutnie bezwypadkowe i krzywości budy można wykluczyć.
Pozdrawiam i czekam na spiskowe teorie.
Z tego co sobie przypominam juz kiedys takie pytanie bylo, i wiele osob pisalo ze im tez jedna strona stoi nizej. Moja Hania tez z lewej strony siedzi nizej, zarowno na seryjnym jak i na sportowym zawiasie, takze chyba nie ma czym zbytnio sie przejmowac, bo one po prostu chyba tak maja.
Ale w tym konkretnym przypadku nizej stoi tylko jedno kolo ;)
Tak żeby nie zakładać nowego tematu, ja mam podobną sytuacje, tylko że w moim przypadku autko stoi równo. Wadą jest to, że lewy tył ma mniejszą szczelinę między kołem a błotnikiem o jakiś 1 centymetr od prawego tyłu. Po bliższym przyjrzeniu się lewe tylne koło stoi pod innym kątem niż prawe. Czytałem o czymś takim jak mimośród którym reguluje sie kąt nachylenia koła. Pytanie brzmi, czy moja hania ( 5 gen. sedan) posiada taki mimośród i czy na zbieżności mi takie coś wyregulują ??
niektore są odgięte w lewo, niektóre sa odgięte w prawo. zależy w ktorej nogawce nosisz.
jeśli stoi bardzo krzywo to moze wybierz się do lekarza?
:D
niektore są odgięte w lewo, niektóre sa odgięte w prawo. zależy w ktorej nogawce nosisz.
jeśli stoi bardzo krzywo to może wybierz się do lekarza?
:D
A nie używane zanikają, tak jak to prawdopodobnie miało miejsce w Twoim przypadku, zresztą razem z szarymi komórkami :):).
Mała sugestia:
Jeżeli nie wnosisz nic do tematu, to sie powstrzymaj przed takimi tekstami.
I widzisz jak Ci sie Starowiczu dostało :D
no widze
cale szczescie ze chlopak nie ma uprawnien moderatora (bi chyba trzeba miec wiecej niz 10 postow ;) ) bo normalnie by mnie zbanowal :D
czlowiek chce troche humoru i rozluznienia wniesc, to sie czepiają :D
Witam!!!
Ja również mam taki problem jak moi poprzednicy, że po wymianie felg stalowych (175/70 R13) na alusy (195/50 R15) moj civic (sedan) siedzi tylnym lewym kołem. Myślałem ze to wina sprężyn ale po kupnie i montażu nowych problem nie zniknął. Wystarczy że autem będą jechac 4 osoby a na zakrętach i dziurach opony trą o nadkola. Dlatego mam pytanie czy dałoby rade zmienic szerokośc opony na inną aby opona "schowała" się do środka?? Jak tak to jaki rozmiar opony musiałbym kupic.
Pozdro
dużo osób pisało że lewy przód jest niżej...ten typ tak ma (niestety)
Witam!!!
Ja również mam taki problem jak moi poprzednicy, że po wymianie felg stalowych (17570 R13) na alusy (195/50 R15) moj civic (sedan) siedzi tylnym lewym kołem. Myślałem ze to wina sprężyn ale po kupnie i montażu nowych problem nie zniknął. Wystarczy że autem będą jechac 4 osoby a na zakrętach i dziurach opony trą o nadkola. Dlatego mam pytanie czy dałoby rade zmienic szerokośc opony na inną aby opona "schowała" się do środka?? Jak tak to jaki rozmiar opony musiałbym kupic.
Pozdro
Hmm...
Standard to 185/60/14, ale jeżeli chcesz zostać przy 15-stkach, to jedyny rozmiar nie oszukujący na prędkości to ten co masz.
Osobiście mam ten sam rozmiar i u mnie nic nie trze. Sprawdź wzrokowo, czy nie różni się kąt nachylenia tylnich kół, tak jak ma to miejsce u mnie.
dużo osób pisało że lewy przód jest niżej...ten typ tak ma (niestety)
Tutaj mowa o lewym, ale tyle ;)
ta sama bajka mam z tylu zwieche waitec -30 nie pamietam na jakich amorkach i lewy tyl siadl ladnie a prawy tyl az sie podniosl roznica jest obzydliwie wielka tez myslalem ze amorek czy cos to sprobowalem obciazyc prawy tyl zeby siadl zaladowalem czym sie dalo bagaznik z prawej strony siadlo fajnie rozladowalem to siedzialo dzien wystarczy ze po zakretah troche pocisnalem i wszystko wrocilo amorki mam w bardzo dobrym stanie tlumia tak jak trzeba
podpinam się do tematu bo mam podobnie. mam civica V gen. i mam założone sprężyny power tech o obniżeniu 40mm. laćki 195\50 r 15 i z tego co widze obojetnie na jakim gruńcie postawię hanke lewy przód siedzi odrobinkę niżej niż prawy ale wystarczy w aucie zasiąda dwie osoby na przodzie to różnica zanika. najprawdopodobniej civici mają taki urok. pozdro