Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Auto do 50 tys - spora zagwozdka Czytaj więcej: http://www.forumsamochodowe

marcinaauto
05-12-16, 17:47
Czesc, poszukuje auta do 50 tys.

na ta chwile mam bardzo duzy rozstrzal i potrzebuje pomocy w wyborze.

Jakiego auta potrzebuje:
- Bedzie to glownie auto do pracy (20 km dziennie) + jakies dalsze wycieczki w likendy.

Jakie sa moje typy:
Zastanawiam sie nad starszymi modelami (ok. 2010) BMW 3 (e90), Volvo S60, jednoczesnie rozwazam kupno nowszego modelu (2013-2014) Hondy Civic/Skody octavii/Toyoty corolli .

Wiem ze to straszny rozrzut ale zastanawia mnie czy nie warto zrezygonowac z tak bardzo cenionych marek jakimi sa BMW czy Volvo i kupic mlodsze auto z duzo mniejszym przebiegiem oraz z tego co wiem sporo tanszymi czesciami, jednoczesnie zyskujac mniejsze spalanie. Glownie zalezy mi na znalezieniu kompromis pomiedzy cena auta, spalania oraz cena utrzymania auta czyli mechanik.

Z gory dzieki za cenne rady.

krzysztof.sopel
05-12-16, 20:30
Jak szukasz kompromisu pomiędzy cena wygoda przestrzenią i mieć pewność że każdy mechanik będzie znał twój samochód to polecam Ci Octavie 2.0TDi. Zapłacisz mniej niż za Passata, który byłby lepiej wykonany ale miał ubogie wyposażenie ale za to tej Octavia nic nie będzie brakowało. Duży bagażnik dodatkowa para drzwi. U nas nie wszyscy mechanicy znają się na Japońcach a BMW to zapłacisz od nowego roku wysokie ubezpieczenie bo to marka premium

Wysłane z mojego ASUS_Z00VD przy użyciu Tapatalka