Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ręczny tył, ile wysuwają się tłoczki?

Redrekin
05-12-16, 12:12
Jestem po regeneracji tylnych zacisków w crx , wymienione uszczelnienia i łożyska sworznia ręcznego. Zastanowiło mnie że po pociągnięciu dźwigni hamulca ręcznego tłoczek wysuwa się tylko 2-3 mm. Nie zwracałem uwagi jak było wcześniej, coś mało, czy tak to już jest?

!markos
05-12-16, 13:10
Ile więcej potrzebujesz skoro klocek leży na tarczy?

Redrekin
05-12-16, 14:12
Ile więcej potrzebujesz skoro klocek leży na tarczy?
Rozumiem że Twoja odpowiedź potwierdza ,że tak ma byc? Nie chcę ich znowu rozbiera, dlatego pytam.

dejwid
05-12-16, 17:17
Dokładnie tak jak napisał mihau klocek "leży" na tarczy wystarczy 0,5mm ruch tłoczka i już klocki zaczynają trzeć o tarczę. Po takich akcjach najlepiej chyba wybrać się na stację diagnostyczną i za dychę może dwie dychy diagnosta sprawdzi hamulce. Najważniejsze jest żeby nie było zbyt dużej różnicy w sile hamowania między stronami prawą i lewą, bo będzie Cię obracać, szczególnie jeżeli chodzi o tylne hamulce.

Redrekin
05-12-16, 17:49
Dla mnie najważniejsze żeby "ręczny " trzymał i auto z górki się nie staczało. Dzięki za info.

dejwid
05-12-16, 18:04
Ja jednak wolałbym w trakcie hamowania jechać prosto, a nie bokiem, no ale każdy lubi co innego.

Redrekin
05-12-16, 21:47
Ja jednak wolałbym w trakcie hamowania jechać prosto, a nie bokiem, no ale każdy lubi co innego.
To jest oczywiste:)