Zobacz pełną wersję : malowanie grilla na czarno
Witam czy ktoś z Was się bawił żeby zrobić przedni grill na cały czarny ? widziałem kilka na zdjęciach i wygląda wg mnie całkiem spoko. Jeśli robiliście coś takiego co polecacie jakieś spray-e czy może lepiej folie ? Czekam na info i pozdro.
z folią to się będziesz musiał strasznie jebać żeby to fajnie okleić
ja osobiście zmatowiłem delikatnie papierem ściernym, potem podkład do plastiku i czarny szpraj z leroy merlin
cały na czarno mi się nie podoba dlatego zostawiłem znaczek H tak jak jest oryginalnie "chromowany"
bartek_levis
02-12-16, 08:30
wyjąć grill, odtłuścić i pastidip`em kilka warstw walnąć jak się znudzi zawsze można do serii wrócić :)
przedni grill masz na mysli również ramke? ja swój malowałem lakierem samochodowym. zwykły ze spraya raczej odpadnie pod pierwszej zimie
przedni grill masz na mysli również ramke? ja swój malowałem lakierem samochodowym. zwykły ze spraya raczej odpadnie pod pierwszej zimie
Ja mam zwykłym czarnym matem pomalowany i już trzyma parę miesięcy.
Ja mam zwykłym czarnym matem pomalowany i już trzyma parę miesięcy.
z autopsji wiem że zwykły sprej o kant dupy rozbic. szczególnie na elementach z przodu gdzie obrywasz kamieniami, piaskiem, w zimie solą itd. życze Ci jak najlepiej z tym ale wątpie żeby długo to wytrzymało.
z autopsji wiem że zwykły sprej o kant dupy rozbic. szczególnie na elementach z przodu gdzie obrywasz kamieniami, piaskiem, w zimie solą itd. życze Ci jak najlepiej z tym ale wątpie żeby długo to wytrzymało.
W BMW miałem nerki pomalowane najtańszym czarnym matem i wytrzymały 2 lata, zanim zaczęły się odpryski robić :)
Ja pomalowałem plasti dipem na czarno, okleiłem elegancko cały przód dałem jakies 7 warstw i wygląda dobrze i bez zacieków.
bartek_levis
10-12-16, 08:11
Ja pomalowałem plasti dipem na czarno, okleiłem elegancko cały przód dałem jakies 7 warstw i wygląda dobrze i bez zacieków.
ha mówiłem że działa i cena podobna tylko dobrze odtłuścić i dla ambitnych można troszkę zmatowić papierem 1000-1500
Ja odtłuszczałem zmywaczem do paznokci i nie polecam, weszło w reakcję z plastikiem obok znaczka i musiałem rzeźbić i wygładzać papierem żeby jakoś wyglądało. Odtłuszczałem tylko chromy więc musiało być za dużo u poleciało :(
Aceton pali plastiki od dawna to wiadomo ;D Było przeczytać skład i nie żałować na benzynę ekstrakcyjną za 10 zł ; )