PDA

Zobacz pełną wersję : malowanie grilla na czarno

kreatywny
01-12-16, 23:50
Witam czy ktoś z Was się bawił żeby zrobić przedni grill na cały czarny ? widziałem kilka na zdjęciach i wygląda wg mnie całkiem spoko. Jeśli robiliście coś takiego co polecacie jakieś spray-e czy może lepiej folie ? Czekam na info i pozdro.

dejwid
02-12-16, 05:35
z folią to się będziesz musiał strasznie jebać żeby to fajnie okleić
ja osobiście zmatowiłem delikatnie papierem ściernym, potem podkład do plastiku i czarny szpraj z leroy merlin
cały na czarno mi się nie podoba dlatego zostawiłem znaczek H tak jak jest oryginalnie "chromowany"

bartek_levis
02-12-16, 08:30
wyjąć grill, odtłuścić i pastidip`em kilka warstw walnąć jak się znudzi zawsze można do serii wrócić :)

Jens O
08-12-16, 20:36
przedni grill masz na mysli również ramke? ja swój malowałem lakierem samochodowym. zwykły ze spraya raczej odpadnie pod pierwszej zimie

mafikz
08-12-16, 20:51
przedni grill masz na mysli również ramke? ja swój malowałem lakierem samochodowym. zwykły ze spraya raczej odpadnie pod pierwszej zimie

Ja mam zwykłym czarnym matem pomalowany i już trzyma parę miesięcy.

Jens O
08-12-16, 20:54
Ja mam zwykłym czarnym matem pomalowany i już trzyma parę miesięcy.
z autopsji wiem że zwykły sprej o kant dupy rozbic. szczególnie na elementach z przodu gdzie obrywasz kamieniami, piaskiem, w zimie solą itd. życze Ci jak najlepiej z tym ale wątpie żeby długo to wytrzymało.

mafikz
09-12-16, 15:59
z autopsji wiem że zwykły sprej o kant dupy rozbic. szczególnie na elementach z przodu gdzie obrywasz kamieniami, piaskiem, w zimie solą itd. życze Ci jak najlepiej z tym ale wątpie żeby długo to wytrzymało.

W BMW miałem nerki pomalowane najtańszym czarnym matem i wytrzymały 2 lata, zanim zaczęły się odpryski robić :)

FilipMB2
10-12-16, 00:38
Ja pomalowałem plasti dipem na czarno, okleiłem elegancko cały przód dałem jakies 7 warstw i wygląda dobrze i bez zacieków.

bartek_levis
10-12-16, 08:11
Ja pomalowałem plasti dipem na czarno, okleiłem elegancko cały przód dałem jakies 7 warstw i wygląda dobrze i bez zacieków.

ha mówiłem że działa i cena podobna tylko dobrze odtłuścić i dla ambitnych można troszkę zmatowić papierem 1000-1500

FilipMB2
25-12-16, 18:06
Ja odtłuszczałem zmywaczem do paznokci i nie polecam, weszło w reakcję z plastikiem obok znaczka i musiałem rzeźbić i wygładzać papierem żeby jakoś wyglądało. Odtłuszczałem tylko chromy więc musiało być za dużo u poleciało :(

Poll
27-12-16, 00:49
Aceton pali plastiki od dawna to wiadomo ;D Było przeczytać skład i nie żałować na benzynę ekstrakcyjną za 10 zł ; )