Zobacz pełną wersję : Centralny Zamek
Witam chciałbym się poradzic czy warto kupic centralny zamek z allegro może ktoś z was już kupił i może coś więcej powiedziec na ten temat
Zastanawiam się nad takim czymś tylko nie wiem czy to nie jest jakiś szajs ....
http://www.allegro.pl/item429045116_alarm_centralny_zamek_2_drzwi_super_ promocja.html
Proszę o pomoc.
mój kolega zamawiał zestaw tej firmy, i nie narzeka..
Jeśli masz honde to te siłownik co są w zestawie bedą złe.
One mają skok 21mm a potrzebne Ci są siłowniki ze skokiem 12mm, w przeciwnym razie bedą sie zacinały drzwi i nie zawsze otwierały.
fakt.. kolega ma golfa 3")
Jeśli masz honde to te siłownik co są w zestawie bedą złe.
One mają skok 21mm a potrzebne Ci są siłowniki ze skokiem 12mm, w przeciwnym razie bedą sie zacinały drzwi i nie zawsze otwierały.
Tak mam honde VIgen i właśnie szukam na allegro dobrego centralnego zamka ale niestety nie mogę znalesc ze skokiem 12mm :(
Mam ten sam problem do EG4 + alarm. Tez szukam wlasnie jakiegos dobrego zestawu.
Tak mam honde VIgen i właśnie szukam na allegro dobrego centralnego zamka ale niestety nie mogę znalesc ze skokiem 12mm :(
to moze bez silowników kup a silownik dokupisz w sklepie... ja płaciłem 25zł za jeden siłownik
witam,
podepnę się pod temat,
mam hb 3 d po lifcie z tego co wyczytałem mam jeden siłownik w prawych drzwiach i muszę dokupić jeden siłownik ze skokiem 12mm, teraz pyt:
czy to ma być master (5 kabli) czy slave (2kable) ???
czy do tego potrzebna jest jakaś centralka ???
czy po założeniu centralnego będę miał tez otwieranie z kluczyka obu drzwi ???
ps. posiadam alarm
z góry dzięki za wszelkie info
full zestaw do ciga 6gen 3d alarm + centralny z pilota( centralny byl tylko z kluczyka) 150 zl z robocizna dalem:]
Gdzie to tak Ci policzyli?
No właśnie. Jak ja dzwoniłam po zakładach i pytałam o centralny z alarmem i z pilota, to wszędzie słyszałam około ośmiu stów. Sam centralny 150.
Chyba, że źle Ciebie zrozumiałam, bo fakt nie wszystko, co tu piszecie o częściach itp rozumiem. Na razie jestem nowa, a i tak wątpię, żebym potem wiele więcej zrozumiała :)
skolopendra
30-10-08, 19:49
No właśnie. Jak ja dzwoniłam po zakładach i pytałam o centralny z alarmem i z pilota, to wszędzie słyszałam około ośmiu stów. Sam centralny 150.
Chyba, że źle Ciebie zrozumiałam, bo fakt nie wszystko, co tu piszecie o częściach itp rozumiem. Na razie jestem nowa, a i tak wątpię, żebym potem wiele więcej zrozumiała :)
to wszystko zależy jaki alarm
prosty można kupić za ok 80zł plus dwa siłowniki ok 50 zł i centralka ok 30 zł
plus robocizna
oczywiście same alarmy za 800 złotych też są ;)
Doro wejdz na te forum moze ktos sie znajdzie z twoich okolic i zalozy ci taniej cos dobrego-http://www.elektroda.pl/:)
Doro wejdz na te forum moze ktos sie znajdzie z twoich okolic i zalozy ci taniej cos dobrego-http://www.elektroda.pl/:)
Dzięki. Zaraz tam poszukam
zakladalem u siebie czyli w Dąbrowie Tarnowskiej
alarm 2x czujka( w drzwiach i pod maska) przeciwko otwarciu, czujnik wstrząsowy, wyjka pelne okablowanie, i moduł ( z pilota moge wlaczyc swiatla mijania i dopoki nie wylacze przycisku to do tego czasu dziala) sprzet nowy 2 piloty i gwarancja 12 miesiecy,
caly ten zestaw z zalozeniem wyszedl mnie 150 zł:]
troche zeszlo bo od 18 do 1 nad ranem, poprawka po niefachowej robocie nr 1:/( z*****y silownik)
i zle bylo radio spiete i robilo zwarcie na alarmie ( poprawka 1h)
w sumie 8 h robocizny z materialem 150zl
zakladalem u siebie czyli w Dąbrowie Tarnowskiej
alarm 2x czujka( w drzwiach i pod maska) przeciwko otwarciu, czujnik wstrząsowy, wyjka pelne okablowanie, i moduł ( z pilota moge wlaczyc swiatla mijania i dopoki nie wylacze przycisku to do tego czasu dziala) sprzet nowy 2 piloty i gwarancja 12 miesiecy,
caly ten zestaw z zalozeniem wyszedl mnie 150 zł:]
troche zeszlo bo od 18 do 1 nad ranem, poprawka po niefachowej robocie nr 1:/( z*****y silownik)
i zle bylo radio spiete i robilo zwarcie na alarmie ( poprawka 1h)
w sumie 8 h robocizny z materialem 150zl
O, to masz już wprawę. Jak będziesz kiedyś w Poznaniu, to zapraszam :)
troche nie po polsku napisalem:P zakladalem czyli placilem i pomagalem:P
kable przeciagalem rozbieralem auto itp:P