PDA

Zobacz pełną wersję : Civic vi coupe d16y7 nie odpala



piotr_waldowski
28-11-16, 22:36
Witam, mam następujący problem z moim civicem, jest to coupe z 96roku, silnik d16y7 z lpg. Wygląda to w ten sposob, wyjezdzam z parkingu i zaczął mi wariować licznik tzn. osiągnął 7 tys/obrotów gdzie silnik trzymał niskie obroty, jechałem na wstecznym 220km/h gdzie prawie stałem w miejscu, zapaliła się kontrolka od silnika. Postanowiłem zgasic silnik, poczekać chwilę i odpalic go ponownie lecz z marnym skutkiem... Auto dostaje benzyne jest iskra lecz nie odpala ani z rozrusznika, ani pchana. Dodam ze probowalem zalać troche benzyny na przepustnice i po tym na ułamek sekundy silnik daje objawy zycia. Pozdrawiam i proszę o pomoc. BTW. immo nie swieci się wcale, czy to na zwyklym kluczyku czy na serwisowym

kazik2_h9w3
28-11-16, 22:39
Strzelam ze to aparat zaplonowy
Modul lub cewka
Poczytaj i poszukaj na forum a na pewno sie dowiesz co trapi Twoja Honde

piotr_waldowski
28-11-16, 22:46
tak, tylko co w takim razie z tym licznikiem? to jest pytanie

delek
29-11-16, 09:16
Impulsy na obrotomierz idą z modułu zapłonowego (moduł jest wewnątrz aparatu i oprócz sygnału na obrotomierz podaje też napięcie na cewkę zapłonową).

mikolaj
29-11-16, 20:09
Cewka zapłonowa na 100@℅

piotr_waldowski
08-12-16, 23:29
cały aparat wymienony, auto nadal nie pali.

kazik2_h9w3
09-12-16, 12:19
Jak swiecila sie kontrolka silnika to zrob samodiagnostyke a ona moze Cie nakierowac na awarie

Matt_Btw
09-12-16, 13:16
A przypadkiem wlozenie kluczyka serwisowego nie zaorało immo ?

firstborne
10-12-16, 01:49
Jak próbowałeś odpalić na "surówce" to już i tak lipa i przypuszczam, że będzie tak, jak pisze Matt.

piotr_waldowski
15-12-16, 00:21
chyba czas szukac calego słupka, cisnienia na cylindrach nie ma..

posejdon
15-12-16, 01:20
Na wszystkich? Dobrze zmierzyłeś?