PDA

Zobacz pełną wersję : Wskaźnik średniej prędkości nie dziala

at0m
28-11-16, 19:19
Witam wszystkich.

Zauważylem, że od pewnego czasu wskaźnik średniej prędkości na wyświetlaczu wielofunkcyjnym cały czas wskazuje 27 km/h. Ktoś poradzi co z tym można zrobić? Można to jakoś zresetować?

Pozdrawiam

rat4
28-11-16, 21:25
Ogólnie to przycisk SEL/RESET jest od resetu tych wskazań, wybierz krótkim kliknięciem dane parametry np. ten wskaźnik średniej prędkości a następnie przytrzymaj kilka sekund i powinno się zresetować.
Jakbyś napisał jaką dokładnie masz wersję samochodu to byłoby łatwiej rozmawiać.

at0m
28-11-16, 22:35
Honda Civic 1.8 Hatchback (2009r.). Model FK2749E.

Przyciskiem Reset da się skasować jedynie Licznik Przebiegu Okresowego A i B. Natomiast średnia prędkość jest u mnie cały czas 27 KM/h i się nie zmienia niezależnie od tego czy zresetuje licznik, przekrece kluczyk w pozycje 0 i jest stała niezależnie od tego jak szybko jadę.

yoshi
04-12-16, 12:14
Mam identyczny przypadek tylko, że u mnie ta wartość wynosi prawie niezmiennie 33 km/h. Jakiś czujnik?

szczepar
04-12-16, 14:54
Miałem kiedyś taką przypadłość - nie pamiętam jak się w końcu tego pozbyłem - możliwe ze skonczyło się na zresetowaniu obu wskazań - tzn A i B , i odpięciu akumulatora.
Od prędkości jest jeden czujnik, znajdujący się w skrzyni biegów, jak działa ci prędkościomierz to raczej jest to jakieś podwieszenie się komputera :)