PDA

Zobacz pełną wersję : Błąd P0325 - problem

Prezes1123
23-11-16, 18:59
Witam ! Od jakiegoś czasu wyskakuje mi check engine tylko nie świeci sie ciagle, pojawia sie i znika w zależności od dnia. Podpiąłem kompa i wyskoczył bład P0325, czytałem, że jest to czujnik spalania stukowego, który podejrzewam trzeba wymienić i tu nasuwają sie pytania:

1. Skoro czujnik by nie działał to czy kontrolka check engine nie powinna sie non stop palić ? W dodatku zauważyłem, że jak pali sie check engine to obroty na jałowym falują ale jak po chwili zniknie check to już wszystko wraca do normy . Czy możliwe jest, że czujnik raz działa a czasami coś poprostu nie łączy czy nie wykrywa go i wtedy check sie zapala ?

2. Gdzie ewentualnie ten czujnik sie znajduje, żeby na niego zerknać ?

bociek54
04-09-17, 10:27
Witam ! Od jakiegoś czasu wyskakuje mi check engine tylko nie świeci sie ciagle, pojawia sie i znika w zależności od dnia. Podpiąłem kompa i wyskoczył bład P0325, czytałem, że jest to czujnik spalania stukowego, który podejrzewam trzeba wymienić i tu nasuwają sie pytania:

1. Skoro czujnik by nie działał to czy kontrolka check engine nie powinna sie non stop palić ? W dodatku zauważyłem, że jak pali sie check engine to obroty na jałowym falują ale jak po chwili zniknie check to już wszystko wraca do normy . Czy możliwe jest, że czujnik raz działa a czasami coś poprostu nie łączy czy nie wykrywa go i wtedy check sie zapala ?

2. Gdzie ewentualnie ten czujnik sie znajduje, żeby na niego zerknać ?Witam.
Mam ten sam problem z tym że u mnie już świeci się na stałe. Na początku pojawiał się i znikal. Podłączyłem pod kompa wykasowalem błąd i... Po przejechaniu kilku km ponownie się włącza check engine. Nie można go usunąć na stałe tego błędu jedyne rozwiązanie to jest zakup nowego. Cena zaczyna się od ok 250zl za czujnik. Za miesiąc będę wymieniał go.
Jeszcze oprócz falowania obrotów ewidentnie auto jest słabsze i na mocy jak i na przyspieszaniu.

Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka