Zobacz pełną wersję : Duży pobór prądu na postoju.
Mam problem z hondą civic VIII 5 drzwiową 2.2ictdi. Po dłuższym postoju (1-2 dni) akumulator jest całkowicie rozładowany. Pobór jest z układu nawigacji, kamery cofania i radia(bezpiecznik nr 16). Na postoju przy zgaszonym silniku i zamkniętym samochodzie pobiera 200mA skokowo do 500mA. Czy miał ktoś podobny problem lub wie o co może być tego przyczyną ?
Wiem że jeden z chłopaków z forum ma też problem z poborem prądu, natomiast auto to FD sedan 1.8 . U niego też tak jest że jak postoi dwa dni to juz nie odpala, niestety był u wielu speców i żaden nie pomógł na obecną chwilę. Prąd dopiero przestaje płynąć jak wypnie się główny bezpiecznik ...
butler.gdansk
24-11-16, 07:48
Sprawdź czy moduł bluetooth nie jest ciepły - jest przykręcony od spodu do osłony nad nogami kierowcy.
Sprawdź czy moduł bluetooth nie jest ciepły - jest przykręcony od spodu do osłony nad nogami kierowcy.
dokladnie - u mnie wlasnie modul podpierdzielal prad, bo mial zwarcie wewnętrzne
po odlaczeniu problem z glowy :)
wielkie dzięki to był moduł bluetooth po wyjęciu wszystko jest ok :)