PDA

Zobacz pełną wersję : Nowe mapy paliwa



kenny
04-11-05, 13:27
Wie ktoś gdzie w wawie wgraja mi nowe uboższe mapy paliwa? (poza ASO) Wiem że po resecie kompa same się wgrywają, ale dzięki temperaturze jaką mamy za oknem wgrały mi się tak bogate, że widzę wir w baku.
Może można samemu oszukać jakoś czujnik temperatury? Wiem, że czym ma niższą temperaturę to daje większy opór i wzbogaca mieszankę. Czy spięcie go "na krótko" ew. z jakimś małym opornikiem oszuka kompa i mozna w ten sposób zasymulować LetniSłonecznyDzień?

LIO
04-11-05, 15:21
wsadz kryze w dolot, zdejmij stozek i załóż serie
oslon wloty powietrza, tak by silnik sie szybciej nagrzewal

redrac
04-11-05, 21:19
Sie podlacze....Mam podobny problem :) musialem robic reseta i teraz coraz czesciej widze pomaranczowy kolor :( oslonic wloty itp moze pomoc ???? Jeszcze jakies rady????

LIO
04-11-05, 22:13
to jak widzisz ten pomaranczowy kolor, to moze warto zrobic samodiagnostyke i dowiedziec sie co jest tego przyczyna
osloniecie wlotów, nie spowoduje znikniecia kontrolki CHECK ENGINE

emg
04-11-05, 22:21
przy obd2 zapomnij raczej o wgraniu nowych map

kenny
05-11-05, 01:53
pomaranczowy kolor

ja to rozumiem jako rezerwę, ale może się mylę

redrac
05-11-05, 15:08
ja to rozumiem jako rezerwę, ale może się mylę

Nie mylisz sie Kenny :) Poprostu chodzi mi o to zeby moja Hania nie nauczyla sie jakis dosc bogatych map i zeby nie zwiekszyla aptetytu na paliwo bo ten co byl byl w sam raz :)

kenny
05-11-05, 16:43
Dziś było w miare ciepło, więc zrobiłem reset, zasłoniwszy otwory i usuwając przegrodę między stożkiem, a silnikiem i osiągi stały się odczuwalnie słabsze, więc śmiem sądzić, że mam nowe, lepsze, oszczedniejsze mapy :)

redrac
05-11-05, 17:59
a czy to nie jest tak ze komp sie uczy przez pare kilometrow pare dobrych kilometrow w senise powyzej 100 ????

kenny
05-11-05, 18:07
Nie wiem ile km trzeba pojeździć, ale napewno w całym zakresie obrotów. Ja tam zrobiłem rundkę po kilku szybkich trasach w wawie i chyba jest ok. Poszukaj na forum bo było już o tym ile trzeba jeździć, ja jeździłem "na oko" ;)

redrac
05-11-05, 18:27
Przegrzebalem, poczytalem i teraz tylko jedno pytanie co do jazdy na oko.. to hmm zalaczac vtec-a, czy spokojnie 3-4 tys zmiana biegow... ????

havok
05-11-05, 20:12
napewno w całym zakresie obrotów