Zobacz pełną wersję : Czujnik ABS lewy tyl civic ufo 5d
Witam,
Padl mi czujnik abs z tylu lewy. Ze starego tylko tyle udalo mi sie odczytac 57475-smg 6t 252 abs sensor. Bosch ma czujniki nie dostepne. Na allegro znalazlem jakies zamienniki.
Ktos z Was je stosowal?
Ktory bedzie pasowal
57475-smg-e01 czy 57475-smg-e02?
Witam,
Padl mi czujnik abs z tylu lewy. Ze starego tylko tyle udalo mi sie odczytac 57475-smg 6t 252 abs sensor. Bosch ma czujniki nie dostepne. Na allegro znalazlem jakies zamienniki.
Ktos z Was je stosowal?
Ktory bedzie pasowal
57475-smg-e01 czy 57475-smg-e02?
http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=17460,17461,17462,17463,17464,17465,17466, 17467,17468,17469,17470,17471,17472,17473,17474,17 475,17476,17477,17478,17479,17480,17481,17482,1748 3,17484,17485,17486,17487,17488,17489,17490,17491, 17492,17493,17494,17495&nplgrp=4&cmodnamepc=CIVIC&xcardr=5&dmodyr=2007&carea=KG&nplblk=B__2900
57475-SMG-E02 - lewy
57470-SMG-E02 - prawy
a probowales oczyscic czujnik?
jakie masz objawy padnietego czujnika, pytam bo rzuca mi od jakiegos czasu bledem ABS/VSA ktory pojawia sie po nacisnieciu hamulca, czyscilem oba tylne czujniki, ktore byly mocno zawalone syfem ale nie pomoglo i szukam dalej co to moze byc
w inter carsie maja te czujniki ale to jakis zamiennik, a na civinfo pisali ze zamienniki nie zawsze dzialaja jak nalezy
http://e-katalog.intercars.com.pl/?lang_id=PL&search=1#/produkty/3332301416161-CCZ1305ABE-czujnik-abs,scr_dItems.html
Dzięki!
Co do objawów to świecą mi kontrolki ABS/VSA. Na komputerze wyskoczyło że tylny lewy czujnik, który po pomiarze nie wykazuje żadnego oporu. Ogólnie to "gniazdo" w którym siedzi czujnik zaszło mi rdzą na tyle że nie mogę go wyciągnąć.
Na allegro znalazłem czujniki firmy NTY (HCA-HD-013). Ktoś miał do czynienia z tymi czujnikami? O tym że zamienniki nie zawsze działają zdążyłem już przeczytać i to mnie martwi.
Ja niecały rok temu wymieniałem czujnik (prawy tył), kupiłem w intercarsie (ABE – CCZ1304ABE) - nie miałem więcej błędów a ABS działa znakomicie. Myślę że część problemów wynika ze złego montażu, niby jest to proste ale trzeba wszystko doczyścić, jak ktoś jest niedokładny to później może czujnik wariować.
Poszukiwania czujnika ciąg dalszy. Czy czujnik tył lewy z 2.2 diesel będzie pasował do 1.8 benzyna?
bedzie pasowal
Ty w koncu ogarnales ten blad ABS?
Ty w koncu ogarnales ten blad ABS?
nie ogarnalem, ale dostalem juz ostrzezenie z gory i bylem wczoraj na diagnostyce, tyle ze nic mi nie wykryli, wiec szukam speca z komputerem ktory czyta bledy modulu abs/vsa
ktos cos (poza aso oczywiscie)?
nie ogarnalem, ale dostalem juz ostrzezenie z gory i bylem wczoraj na diagnostyce, tyle ze nic mi nie wykryli, wiec szukam speca z komputerem ktory czyta bledy modulu abs/vsa
ktos cos (poza aso oczywiscie)?
A byłes u Jarka na Grochowskiej o którym Ci mówiłem ?
Ja niecały rok temu wymieniałem czujnik (prawy tył), kupiłem w intercarsie (ABE – CCZ1304ABE) - nie miałem więcej błędów a ABS działa znakomicie. Myślę że część problemów wynika ze złego montażu, niby jest to proste ale trzeba wszystko doczyścić, jak ktoś jest niedokładny to później może czujnik wariować.
W intercars brak tych czujników. Dzwoniłem do kilkunastu osób i nie maja albo przy rozbiórce uszkadzają się. Ma ktoś jakiś pomysł?
A byłes u Jarka na Grochowskiej o którym Ci mówiłem ?
kurde, zapomniałem o nim, a możesz mi podać na niego namiar na pw?
Cześć.
Od paru dni mam podobny problem w mojej Hondzie. Mianowicie w czasie jazdy, po jakimś czasie nie od razu, zapala się kontrolka ABS/VSA. Wczoraj kontrolka nie zapaliła się wcale ale ABS właczał się za każdym razem przy naciśnięciu hamulca. Po podłączeniu kompa wyskoczyło "ABS sensor open circuit". Znalazłem sensor firmy ADL w lokalnym sklepie. Czy warto kupić ten zamiennik czy może szukać innego?
Zanim wymienisz sprawdź wtyczki, czasem wystarczy tylko oczyścić styki, jak zaśniedzieją lub dostanie się jakiś brud.
Dzięki manieku, napewno sprawdzę zanim zamówię nowy.
A czy wie ktoś może jaki jest dostęp to sensora ABS-u, można się tam bez problemu dostać po ściągnięciu koła?
Dzięki manieku, napewno sprawdzę zanim zamówię nowy.
A czy wie ktoś może jaki jest dostęp to sensora ABS-u, można się tam bez problemu dostać po ściągnięciu koła?
trzeba zdjac kolo, zacisk i tarcze.
U mnie do wymiany stwierdzono prawy tylny czujnik. Cena oryginalnej części to ponad 800 zł, a zamiennik można dostać od 150-250 zł. Wie ktoś z Was jak ma się ich jakość do oryginału? Nie chciałbym za rok wymieniać ponownie tego elementu. Czy w godzinę można wymienić ten czujnik?
Mozna zamontowac czujnik prawy tyl w miejsce lewego? Gosciu wyslal mi paczke i pomylil czujniki. Teraz musialbym go odeslac i zaplacic ponownie za paczke. Wiem ze maja rozne numery jednak sprzedawca twierdzi ze juz kilkakrotnie tak wysylal i wszystko w ufo dzialalo
Mozna zamontowac czujnik prawy tyl w miejsce lewego? Gosciu wyslal mi paczke i pomylil czujniki. Teraz musialbym go odeslac i zaplacic ponownie za paczke. Wiem ze maja rozne numery jednak sprzedawca twierdzi ze juz kilkakrotnie tak wysylal i wszystko w ufo dzialalo
zawsze mozesz sprobowac podlaczyc i zobaczysz czy bedzie blad czy nie, przeciez samochodu w ten sposob nie popsujesz..
a tak z innej beczki, to skoro sprzedawca pomylil to dlaczego Ty masz placic za wysylke?