Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z układem chłodzenia D15B2

daniel1155
04-11-05, 00:08
Witam
problem zaczął się od wymiany termostatu... wymieniłem termostat, uzupełniłem płyn, przejażdżka i rano pod autem kałuża
więc odkręciłęm korek chłodnicy i ściskając węże wycisnąłem sporą ilość powietrza, uzupełniłem płyn i na następny dzień znowu kałuża, choć mniejsza
i tak od paru dni codziennie coś tam nakapie, ale to chyba nienormalne, bo w zbiorniczku wyrównawczym już sporo ubyło, a w okolicach korka na chłodnicy codziennie jest mokro............... czy to jest może objaw nieodpowietrzonego układu chłodzenia??
jeśłi ktoś ma coś podobnego za sobą to będę wdzięczny za radę... dzięki z góry

Maro
04-11-05, 08:02
Do odpowietrzania płynu chłodzącego jest specjalna śrubka. Jest ona w głowicy silnika tuż przy wychodzącym wężu od głowicy . Nie powinno ci z pod korka od chłodnicy nic uciekać. Masz nieszczelny korek.

hcc
04-11-05, 08:03
a w okolicach korka na chłodnicy codziennie jest mokro...............

wymien korek.... jesli to nie to to moze ciknie gdzies sama chlodnica.... a co do ubywania ze zbiorniczka wyrownawczego to honda juz tak ma - zreszta bylo o tym ostatnio na forum.

kuki500
04-11-05, 09:42
odpowietrzyc trzeba układ i bedzie ok przy właczonym silniku na pokrywie głowicy bodajze masz ten odpowitrznik