PDA

Zobacz pełną wersję : Kratka z siatką zamiast filtra kabinowego

Blacksmith
11-11-16, 00:24
Witam,
Dzisiaj chciałem sprawdzić czy w mojej Hondzie jest filtr kabinowy, po odpięciu tego "uchwytu" , który jest odpowiedzialny za trzymanie filtra wyskoczyła taka oto kratka i oczywiście sporo syfu i liści :confused:
http://images84.fotosik.pl/153/205a3c111bb5af11med.jpg

Co to za kratka i czemu ona służy ?
Czy zamiast tej kratki mogę wstawić normalny filtr kabinowy ?

Moja Honda to MA8 1.4 16v 75 km , brak klimatyzacji.

Radzyn
11-11-16, 00:28
Moim zdaniem kiedyś (dawno temu) to BYŁ filtr kabinowy...
Jeśli ktoś mnie nie poprawi - kupuj nowy (20-30 zł) i montuj w miejscu tego szajsu.

Blacksmith
11-11-16, 00:34
:D Jeżeli masz rację to mechanik pewnie by się płakał ze śmiechu jak by to zobaczył. Hondą jeżdżę dopiero od wakacji ale nie wiedziałem wcześniej , że posiada ona taki filtr więc tam nie zaglądałem , dopiero teraz coś mnie tknęło żeby tam zajrzeć

dodam jeszcze , że ta kratka jest posklejana w paru miejscach

Poll
11-11-16, 00:38
Co wy *******ita. A w co włożyć filtr jak nie w ta kratkę? :D

Blacksmith
11-11-16, 00:41
Dobra, poszukałem trochę i ta kratka to był rzeczywiście kiedyś filtr ... :D http://spareautoparts.eu/images/20/1218773.jpg Mój błąd , że nie zajrzałem tam wcześniej :d

MM63
11-11-16, 00:42
Pamiętaj tylko że filtry dzielą się na te do aut z klimą i bez!

Radzyn
11-11-16, 00:51
Pamiętaj tylko że filtry dzielą się na te do aut z klimą i bez!

True!

Co wy *******ita. A w co włożyć filtr jak nie w ta kratkę? :D

Teoretycznie tak, tylko że kolega napisał, że jest poklejona, więc lepiej ją wywalić i kupić nową + filtr.
Chyba że nie ma tragedii i da radę jej użyć, wtedy wiadomo że łatwiej/taniej kupić samą papierową wkładkę.

Blacksmith
11-11-16, 01:23
Czy ta kratka trzymająca filtr ma jakąś fachową nazwę ? Gdzie taką mogę kupić ?

Edit: sama ramka nie jest poklejona, nawalone jest tylko kleju na siatkę która jest dziurawa. Zastanawiam się czy nie lepiej dać po prostu nową siatkę do tej ramki i tyle. Bo z tego co przeglądam fora to może być chyba kłopot z kupnem nowej takiej ramki na filtr ?

MM63
11-11-16, 01:42
może być chyba kłopot z kupnem nowej takiej ramki na filtr ?

Rynek wtórny, używana, jest tego od c****.