lightoman
02-09-08, 14:13
Co z tą homologacja Sae dOt po co ona jest wogole jesli nie dotyczy europy ?! WKur_ _ a mnie fakt ze wszystkie fajne lampy LEd-y czy tez oringowe do tyłu nie posiadaja homologacji UE. W takim wypadku po co je sprzedaja?! Czy ktos z was kupil takie lampy ? I z czym to sie je ?! NIe dostane przejścia przegladu Technicznego ? Psy maja prawo sie przyczepic? Zna ktos moze jakas fire/stronke z lampami legalnymi na Polske mowie o tuningu nie standardach ?! Bo mam zamiar zmienic z tyłu lampy do swojego CIFa , ale teraz jestem w kropce bo nie wiem czy mozna latac bez homologacji czy tez nie. HELP !
chciałbym takie lampki
http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal/423/28/29/423282959
Ps Mowimy o Civic'u z 91-95 3 HB
EDIT:
Gadałem Mailowo z typem ze sklepu internetowego i mi powiedział:
"witam, one maja zabarwioną część klosza od kierunku na czerwono, ale to pan tam wkłada żarowke, bo kierunki to czesc instalacji ktora pan przeklada do klosza ze swojego auta, wiec jak pan wlozy swoja pomaranczowa zarowke do czerwonego klosza to bedzie swiecilo jak w oryginale czyli tak jak na nasze drogi - TE LAMPY SWIECA JAK NA NASZE DROGI - kwestia jednego wytloczenia - nie wiedziec czemu dali SAE DOT a swieca jak E na Europę - w USA maja z nimi problemy bo swieca zle."
Dobra biore to na miękko a co wy tym sądzicie. Słyszałem też opinnie że do tyłu lampy nie muszą posiadać hologacji byleby tylko kierunki świciły na pomarańczowo a nie jak to bywa na czerwono
chciałbym takie lampki
http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal/423/28/29/423282959
Ps Mowimy o Civic'u z 91-95 3 HB
EDIT:
Gadałem Mailowo z typem ze sklepu internetowego i mi powiedział:
"witam, one maja zabarwioną część klosza od kierunku na czerwono, ale to pan tam wkłada żarowke, bo kierunki to czesc instalacji ktora pan przeklada do klosza ze swojego auta, wiec jak pan wlozy swoja pomaranczowa zarowke do czerwonego klosza to bedzie swiecilo jak w oryginale czyli tak jak na nasze drogi - TE LAMPY SWIECA JAK NA NASZE DROGI - kwestia jednego wytloczenia - nie wiedziec czemu dali SAE DOT a swieca jak E na Europę - w USA maja z nimi problemy bo swieca zle."
Dobra biore to na miękko a co wy tym sądzicie. Słyszałem też opinnie że do tyłu lampy nie muszą posiadać hologacji byleby tylko kierunki świciły na pomarańczowo a nie jak to bywa na czerwono