Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wzmacniacz nie dziala

luk4ss0
03-11-16, 18:28
Mam tube i wzmacniacz, wszystko dzialalo jak nalezy, zmienilem radio, podlaczylem i kompletna cisza. co moze byc przyczyna?
radio to LG LCS500UR

kacper0305
03-11-16, 21:49
Sprawdź jeszcze raz uziemienie. Kiedyś też tak miałem jak zmieniałem radio i właśnie to było przyczyną

delek
04-11-16, 00:01
Matko jakie te radia teraz wszystkie na jedno kopyto klepane 0_0. Dawniej Pioneera, Alpine czy Kenwooda rozróżniło się nawet z zasłoniętym logo. Dziś niewykonalne. W samochodowej instalacji elektrycznej nie ma uziemienia - jest masa :).
Piszesz nieprecyzyjnie. Wzmacniacz włącza się po włączeniu radia ale nie napędza "tuby" czy się nie włącza w ogóle?

!markos
04-11-16, 15:59
co moze byc przyczyna?Na tak zadane pytanie odpowiedź jest tylko jedna: usterka. Inaczej: wszystko. Do sprawdzenia jest cała instalacja, to chyba oczywiste. Ty nie sprawdziłeś nic i pytasz co się z#ebało.

luk4ss0
04-11-16, 16:24
nie włącza sie wogole, 0 reakcji, wszystko po zmianie radia

!markos
04-11-16, 16:45
Fajosko, super, nadal nic nie wiemy. I Ty też nic nie wiesz, bo niczego nie sprawdziłeś. Nie wiesz czy nie spalił się jakiś bezpiecznik, nie wiesz gdzie masz napięcie, a gdzie go nie masz, może zwyczajnie nie działa remote, może podłączyłeś go w złe miejsce, może nie podłączyłeś go wcale, może po drodze zrobiłeś zwarcie, a może jeszcze milion innych rzeczy.

luk4ss0
04-11-16, 17:17
Okk przejrze to

delek
04-11-16, 20:07
luk4ss0 no weź się zlituj 0_o, samodzielności trochę. Sprawdź w instrukcji od radia (nie masz to ściągnij) ale jeśli stare radio i to nowe LG mają oba gniazda ISO to powinno działać od strzała, chyba, że przy demontażu uszkodziłeś ten przewód. Rozumiem, że napięcie do wzmacniacza dochodzi. Jeśli tak to sprawdź multimetrem ciągłość przewodu Remote między końcem przewodu przy wzmacniaczu, a końcem który jest w okolicy wiązki pod deską (jeśli sam go przeciągałeś to nie widzę problemu, jeśli poprzedni właściciel to szukaj).