Zobacz pełną wersję : Tarcze textar
Czy ktoś obeznany mógłby rzucić okiem na aukcję:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5600015348
Chciałbym kupić te tarcze + jakieś klocki najlepiej też TEXTAR, ale oczywiście w sklepie twierdzą że nie pasują i proponują Brembo 08.5803.44 , które mają 9mm
Tarcze tył oczywiście pełne 260 4x100mm
Wyszukałem sobie, że podeszły by klocki
TEXTAR 2171901
http://www.iparts.pl/czesc/klocki-hamulcowe-komplet-textar-2171901,0-39-2171901-32600.html
Tarcza tyl 260mm powinna miec 10mm.
Tak, wiem zamówiłem te textar, zobaczymy, normalnie te tarcze powinny być znacznie droższe...
Klocki i tarcze pasują tak więc można brać
Uprzedzam omijać szerokim łukiem textar! Tarcze pordzewiały, zużycie nierównomierne, klocki nie hamują całą powierzchnią, tragedia.
Tylne beda rdzewiec, sprawdz jarzma czy nie sa wy*****e zabardzo.
Tylne beda rdzewiec, sprawdz jarzma czy nie sa wy*****e zabardzo.
Jarzma były regenerowane, myślisz, że to jest problem? Na ręcznym blokuje koła. Tarcze zużyły się nierównomiernie, tak jakby klocek nigdy nie jechał równo po całej powierzchni. Od początku te tarcze nie były zachwycająca, powierzchnia na której pracuje klocek, nierównomiernie zużyta, nierówna.
kazik2_h9w3
26-01-18, 18:32
Widzialem kilka razy jak fachowcy zakladali klocki na tył do Civica i nie zawsze udawalo im sie trafic tym cyckiem w wycięcie na tloczku wiec nie zawsze to wina słabych podzespołów
tak mi sie właśnie wydaje ze wina nie koniecznie lezy po stronie montowanych części. ja miałem dobre zdanie o textarze, również dzięki szwagrowi mechanikowi. albo trafiła sie jakaś podróba, albo jakis wybrakowany ori albo poprostu kiepsko założone
Na ręcznym blokuje koła. Tarcze zużyły się nierównomiernie, tak jakby klocek nigdy nie jechał równo po całej powierzchni. Od początku te tarcze nie były zachwycająca, powierzchnia na której pracuje klocek, nierównomiernie zużyta, nierówna.I to wina jest tarcz hamulcowych ? Poziom ogarniecia mechaniki bliski zeru. Tarcza hamulcowa to obroniony kawałek zeliwa,
jaka według Pana inzyniera jest wada fabryczna tych tarcz, ze dzieją się takie rzeczy?
Kupiłem komplet textar tarcze i klocki, może nie tyle tarcz co klocków, same tarcze maja bicie, czuć wyraźnie po zaciągnięciu ręcznego. W sumie nie zaglądałem tam dawno, więc nie wiem czy były prawidłowo założone, ale żeby aż tak? Tym razem sam będę prawdopodobnie wymieniał, więc zrobię zdjęcia, naprawdę dziwne zużyte, zwłaszcza, że wszystko było złożone na nowych częściach. Tak poza tym nie podniecaj się tak Kamil, bo ci żyłka w dupie pęknie, nie wiedziałem, że to forum tylko dla inżynierów.
Wytarte prowadnice, zuzytr jarzma ppwoduja nierowne scierabie klocka. Taka przypadlosc wystepuje w Hondzie rowniez. Spytaj pafelsa, mial taki problem.