Zobacz pełną wersję : witam:) - problem ze wstecznym biegiem
daniel19880
01-09-08, 20:44
witam uzytkowników hondy civic VII mam do was pytanie cos mi sie stało z wstecznym biegiem a mianowicie.Wsiadłem do autka i wrzuciłem tylny bieg chce ruszyc a tu spadaja obroty a auto stoi chce wyjac bieg lewarek takze stoi.wysiadłem z autka pchnałem go do przodu skrzynia sie odblokowała wszystkie biegi sa opórcz wstecznego??co mogło sie stac mieliscie juz taki przypadek??prosze o porade z góry dzieki pozdrawiam
jeżeli od tej pory wsteczny wogóle nie działa to prawdopodobnie synchronizator i/lub zębatka
jeśli bieg da się fizycznie wrzucić tylko po puszczeniu sprzęgła wypada to pewnie zębatka
jeśli biegu się nie da wrzucić lub się zakleszcza to pewnie synchronizator
daniel19880
02-09-08, 19:37
bieg da sie wrzucic fizycznie parktronik działa lampy sie zapalaja puszczam sprzegło a auto w miejscu tak jak by było na luzie
no to dziwny objaw jest jeśli inne biegi wchodzą bez problemu to nie mam pojęcia co to moze być, jeśli problem byłby z kilkoma (2-3ma) to wtedy trzeba by sprawdzić linki a jak nie to może coś z widełkami popychającymi bieg ... pies go wie
daniel19880
03-09-08, 21:12
mozliwe tez jestem tym zaskoczony i to bardzo zwale skrzynie to sie okaze
nono i jak zrobisz to napisz co było - bardzo jestem ciekaw :D:eek:
daniel19880
04-09-08, 21:39
spoko