Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda hrv

Poniedział
26-10-16, 12:19
Witam wszystkich może mi pomożecie honda hrv d16w5 założyć turbo. Koszt na graty 10 tys wtstarczy? Interesuje mnie moc w granicach 200 km? Z góry dziękuje.

!markos
26-10-16, 13:34
Zechciałeś, albo Twój kolega zechciał, poświęcić trochę czasu na przeczytanie wątku linkowanego pod Twoim pierwszym pytaniem o ten samochód? To może jednak zechcijcie obaj, bo nie podejrzewam, żeby komuś chciało się tu przepisywać wszystko, czego dowiecie się z tamtego wątku.

Poniedział
26-10-16, 17:48
Ale chodzi mi o to czy z tą kasą co dysponuje zmieści się w tych koniach

Nic innego nie chce wiedzieć tak czy nie?

!markos
27-10-16, 09:18
C:\Windows\System32\calc.exe

ŁysyWAF
27-10-16, 11:25
Na dobrym sofcie powinno Ci tyle pokazać. Cena 10tyś. myślę, że jest trochę wygórowana (jeżeli robisz wszystko sam). Jeżeli ktoś będzie miał Ci zakładać od podstaw i będzie Ci kupował na nowych gratach to możliwe że wyjdzie ok 10tyś. zł.

Na forum było gdzieś opisane co wchodzi w skład kompletnego zestawu turbo, poszukaj i przekalkuluj sobie.
Pytania czy wytrzyma, ile będzie KM - jedynie odpowie Ci na to pytanie ilość doładowania oraz stan silnika.
Większość silników wytrzymuje doładowanie 0.7@ (dość bezpieczne, górna granica), przy takim doładowaniu 200km powinno być.

Poniedział
28-10-16, 08:48
Fajnie dziękuje za odpowiedź normalną tak wszystko sam będę robił głowica jest do roboty na pewno a zestwienie części już jakieś mam