Zobacz pełną wersję : Który dolot jest warty kupna?
Koledzy ja w tytule. Chce kupić dolot lecz nie wiem który będzie leprzy. Mam problem z wklejeniem tu fotek i nie mogę też linków podac, lecz doloty sa na stronie MTUNING.pl jeden wugląda tak że jest krótki i filtr jest w miejscu seryjnego filtra i kosztuje 120zł a drugi jest długi rury prowadzone są tak że filtr jest od strony pasazera przy samym kole za zderzakiem. Czyli nisko i daleko od silnika. I to kosztuje 275zł czy coś. Który lepiej kupić???
bylo duzo razy o tym ..
ten drugi zwie sie CAI i jest lepszy ale bardziej podatny na zabrudzenia
tak ja mam CAI i narazie nie narzekam na zabrudzenie zobaczymy jak to będzie z jesienną aurą :)
Miałem też ten filtr w miejscu orginalnego gdy go przelozylem tam gdzie powinien byc czyli przed przednie koło jakos by mogło się wydawac że nawet i może troszkę szybciej autko się zbierało.
No bo niby tak powinno byc chłodniejsze gęstsze powietrze = więcej mocy. polecam CAI a no i ma taki charakterystyczny swist przy około 3 tysiącach obrotów rewelacja.
Wejdz sobie na ta stronke http://simota.com.pl jest tam kilka rodzajow dolotow do Twojego auta