Zobacz pełną wersję : Kupiłem ufo :)
Cześć,
Właśnie kupiłem UFO 2007 5d. Wydaje sie być serio zadbany.
Zauważyłem kilka dziwnych rzeczy, stąd pytania :
-czy u Was też lekko ściąga w prawo ? W poprzednim civicu też ściągało w prawo, wszystko bylo ustawione ok, a ściągało. U ojca też ściąga... troche mnie to irytuje.
-czy Wam też minimalnie drga na jałowym np na światłach ? Mi czasem drga, czasem nie drga. W poprzednim miałem to samo.
-dużo jeszcze kradną 1.8 ? OFC mam zabezpiezcenie, ale myślę nad jakimiś bardziej wyszukanymi - tak, czytałem post o zabezpieczeniach
Pozdro
Cześć,
Właśnie kupiłem UFO 2007 5d. Wydaje sie być serio zadbany.
Zauważyłem kilka dziwnych rzeczy, stąd pytania :
-czy u Was też lekko ściąga w prawo ? W poprzednim civicu też ściągało w prawo, wszystko bylo ustawione ok, a ściągało. U ojca też ściąga... troche mnie to irytuje.
-czy Wam też minimalnie drga na jałowym np na światłach ? Mi czasem drga, czasem nie drga. W poprzednim miałem to samo.
-dużo jeszcze kradną 1.8 ? OFC mam zabezpiezcenie, ale myślę nad jakimiś bardziej wyszukanymi - tak, czytałem post o zabezpieczeniach
Pozdro
- sciąga
- drga na luzie
wszystko norma ;]
Ja kupuje miniAC od kradzieży. W prawo chce sciągać. Drgań nie zauważyłem.
Ja to bym w życiu Hondy nie kupił :P
Gratuluje zakupu :)
Wszystkie objawy w normie.
- nie ściąga
- czasami drga ... czasami nie .. cżęściej jednak drga
- podobno kradną - warto mieć AC
- podobno kradną - warto mieć AC
Przynajmniej smart casco, czyli ubezpieczenie od kradzieży.
ja kupiłem kilka dni temu 1.4 2009. ufo
Sciągało w prawo, wydaje mi się, że po zrobieniu górnych mocowań amortyzatorów duzo mniej ściąga, po za tym nie trzeszczy przy kręceniu kierownicą, drży lekko na jałowym, trochę nie mogę się przyzwyczaić do sprzęgła i gazu9 do tej pory w innych markach mniej czułe były na błędy kierowcy) ale na przeglądzie powiedzieli ze wszystko ok.
Z tym ściąganiem to popatrz na ciśnienie w oponach...zbieżność i ewentualnie te bałwanki na amorkami, poskręcanie zawieszenia...
Mi nie ściąga, nie drży, polecam AC, bo nie ma zabezpieczenia, którego nie obejdą :/
Drogi zazwyczaj są wypukłe :o Ściąganie jest normalnym zjawiskiem zazwyczaj bo jeździmy nie po idealnie płaskich drogach, woda musi spływać na pobocze :) Zjedź na środek drogi i zobaczysz,że auto jedzie prosto. Drżenie jest normalne,czasami jest czasami nie ma,jałowy jest dość wrażliwy na obciążenie elektryki...
Oczywiście że drogi są nachylone, ale tylko ufo ściąga...
Nadmuchalem opony do 2.8 każdą .... teraz praktycznie nie znosi ....
Nie za dużo tego powietrza? :D
Moze lubi wysoko w aucie siedzieć :-D
Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka
I czuć każda nierówność:)
Wrażenia pewnie prawie jak na 19'' :D
A jaka jest prawidłowa wartość ciśnienia?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
0d 2.1 do bodaj chyba 2.3 przy pelnym obciazeniu.
Jak otworzysz drzwi kierowcy to powinna być tam naklejka z wartością ciśnienia w oponach :)
W polifcie dieslu 2.5 przod ;) wiec wiecej niz w benzynie
Proszę bardzo 1.8 5d http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161021/91b9571c267e4254fd7ec994973522e0.jpg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U mnie nieco inaczej to wygląda: http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161021/073b623c1c9a3862c7fc85467009340c.jpg
1,8 5d polift ,najcięższa wersja- Executive
U mnie jest tak samo jak u kolegi Civmann
Wysłane z mojego Lenovo K50-t5 przy użyciu Tapatalka
marcin001984
22-10-16, 19:23
nie ma zabezpieczenia, którego nie obejdą :/
Bzdura.
W rzeczywistości wygląda to tak, że jak złodziej ma się natrudzić to daje sobie spokój i ukradnie takie co nie jest zabezpieczone.
Bzdura.
W rzeczywistości wygląda to tak, że jak złodziej ma się natrudzić to daje sobie spokój i ukradnie takie co nie jest zabezpieczone.
Albo zamiast ukraść rozpieprzy pół auta.
argentina10
11-02-17, 20:44
Ja mam co prawda 1.4 z 2010 ale moje wnioski są takie:
1) U mnie też ściąga lekko w prawo a jest po geometrii w ASO hondy
2) Drgania nie ma żadnego ani falowania obrotów, pracuje idealnie a silnika na jałowym prawie nie słychać
3) W Polsce kradną ? Niemożliwe to prawilny kraj:)
Bzdura.
Dlatego, żeby spać w miarę spokojnie, trzeba zainwestować w AC :)
civic 2011r sport 120000km zagazowany miesiąc temu
1) nie ściąga
2) kierownica nie drży obroty nie falują ciśnienie w oponach 2,2
3) w sumie trzy zabezpieczenia i AC