PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana filtra kabinowego CIVIC VI wersja z klimą



krzychu0073
03-10-16, 17:11
Witam

Kupiłem filtr kabinowy, żeby go wymienić bo chyba wcześniej nigdy nie był zmieniany. Po włączeniu nawiewu po aucie lata pełno paprochów i kurzu. Znalazłem instrukcję i pojawia się problem bo w mojej wersji, z klimatyzacją jest coś takiego:
http://i41.tinypic.com/207tate.jpg
Nie mam żadnej szufladki na ten filtr. Czytałem, że były wersje bez filtra. Tak jest u mnie? Z góry dzięki za pomoc :).

Pozdrawiam

adam94pp
03-10-16, 17:36
https://www.youtube.com/watch?v=meN0B3iCEFI

Matt_Btw
03-10-16, 18:32
Masz wersje bez filtra kabinowego. U siebie mam tak samo.

Wysłane z Nokii 3310 przy użyciu Tapatalka

rooter666
03-10-16, 19:46
może masz od dołu szufladke bo były też takie wersje.

delek
03-10-16, 21:31
Po włączeniu nawiewu po aucie lata pełno paprochów i kurzu.

To świadczy o tym, że filtra nie masz, nawet 10-o letni filtr nie przepuści śmieci z zewnątrz. Nawet jakby był zabity na amen to co najwyżej spadła by skuteczność nadmuchu.

krzychu0073
04-10-16, 14:01
Ok, czyli oddaje zakupiony filtr do sklepu. Muszę jakoś wydmuchać te wszystkie syfy bo trzeba będzie w zimę ogrzewanie włączać :D. Myślałem, że to kwestia filtra, ale skoro nie posiadam to lipa :).

pablo__89
04-10-16, 20:41
Możesz odkręcić dmuchawę, jest na 3 śrubki ( od spodu). Będziesz miał sporo miejsca do wyciągania syfu.