PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z lampami depo.

Poll
29-09-16, 18:54
Witajcie.

Mam taki problem.

Nie mogę wyregulować reflektora kierowcy (lewego) firmy DEPO. Mianowicie - opuszcza się do pewnego momentu a regulacja dalej już nie idzie mimo kręcenia śrubą w silniczku. Lampa świeci wciąż za wysoko. Do tego po przekroczeniu tej granicy, że nie idzie niżej silniczek przestaje działać. Powiedzcie mi teraz - czy reguluje się na śrubach jeszcze jakoś? Czy ta śruba dolna mocująca lampę służy to jakiejś wstępnej regulacji? Bo niestety nie mam na to pomysłu.
Silniczki na 0.

A może powinienem najpierw ustawić tym ręcznym z zestawu a dopiero potem dać silniczek i na silniczku regulować?

Podpowiedzcie coś, bo na razie nie mam pojęcia o tym a na skp to zero pojęcia. Ja na razie też nie ogarniam tego.

Może coś zrobiłem źle, jest jakiś myk.

P.S. Była ustawiona tip-top i coś się zesrało chyba podczas jeżdzenia. Na to wychodzi, że jaka cena taka lampa ; (

Szczur[R]
02-10-16, 15:21
Cała lampa ma sporo regulacji na mocowaniach. Niestety u mnie w MB2 nie dało się tego ustawić podobnie jak u Ciebie :/ oczywiście mogłem ustawić odpowiednią wysokość świateł, regulując mocowaniami lampy, ale robiły się szpary, wyglądało to z dupy. Więc zastosowałem kompromis, mimo to nadal trochę brakowało. ostatecznie ustawiliśmy że "zero" jest u mnie na pozycji 1 przełącznika - wtedy lampy świecą odpowiednio.

Poll
02-10-16, 17:59
Ja mam teraz troche wyzej. Widac bomba i tylko sprawdze czy raza znajomka jak bedzie mnie mijal w nocy. Bo teraz na skp sa powyzej linii z 1 cm.

Szczur[R]
03-10-16, 09:33
Ja mam teraz troche wyzej. Widac bomba i tylko sprawdze czy raza znajomka jak bedzie mnie mijal w nocy. Bo teraz na skp sa powyzej linii z 1 cm.

jak regulowałem na 0 to raziły, ludzie mi migali w nocy, na stacji właśnie wyszło że są za wysoko, dlatego z diagnostą ustaliliśmy że wyregulujemy je na 1 i będzie okej

Poll
03-10-16, 10:42
Tylko najgorzej, ze silniczek nie chce ruszyc jedna. Ale pewnie dlatego, ze sa podkrecone za mocno na regulacji.