Zobacz pełną wersję : Abs
Witam nie wiem czy mnie nie wyśmiejecie...mam biedną wersje hani ale jak wszyscy kochamy Swoje samochody... i wkładamy pieniążki. tu pytanie czy warto wsadzać (jeśli to możliwe) ABS? tak samo jak np klime ? dodam że napewno przez najbliższe 2-3 lata pojeżdżę tym samochodem.
pozdro
Klime wsadzisz bez problemu z tego co wiem z ABSem jest duuuzo wiecej zabawy podobno trzeba zminiac rurki hamulcowe? Od groma gratow, czujnikow, piasty z abs chyba trzeba miec bla bla bla, ogolnie to za ta kase lepiej kupic lepsze opony, tarcze albo klocki wydaje mi sie.
Tak jak napisał BARTAS998 z ABS jest od cholery roboty. Wiem bo dokładałem do Coupe 5 gen., natomiast klima to jest bajka robota. A co do lepszych klocków i tarcz to można i dołożyć ABS i dać większe oraz lepsze tarcze i klocki. Zależy kto co lubi ;)
generalnie mam 195/50/15 klocki ferodo... ale wiemy ABS to bezpieczeństwo,
cóż czekam na ewentualne inne odpowiedzi
generalnie mam 195/50/15 klocki ferodo... ale wiemy ABS to bezpieczeństwo,
cóż czekam na ewentualne inne odpowiedzi
Nie wiem czego oczekujesz, ale wszystko zależy od tego co sam potrafisz zrobić i ile możesz kasy na to wydać. Bo sama klima to jest koszt w granicach 2000zł z robotą na gotowo. Natomiast do ABS zmieniasz całe hamulce z wahaczami, wszystkie rurki hamulcowe pod maską i wiązke elektryczną dokładasz. Także tu nie wiem czy się z całością w 3000zł zamkniesz z robotą.
czyli abs odpada i pobawię się w większe tarcze i hamulce chyba.....dziękuje za szybką (wy)ocenę i hm temat zamknięty
pozdrówki
ABS mozesz robić własną nogą.
ABS mozesz robić własną nogą.
He he, w większości przypadków tak, ale co gdy musisz niespodziewanie hamować i zmienić tor ruchu ;)
zamknąć oczy i zaśpiewać "Dobry Jezu a Nasz Panie..."