Zobacz pełną wersję : stukanie w tylnym zawieszeniu
Witam, chodzi o Civic '00 a problem jest taki że od jakiegoś czasu wyczuwalne jest stuknięcie w tylnym zawieszeniu auta ale tylko wtedy gdy najade tylnimi kołami na jakąś dziurę na ulicy, z początku było to tylko z jednej strony a teraz juz z obu stron. Czy wystarczy wymienić tuleje metalowo gumowe czy moze to być grubsza sprawa? Pzdr. Mariusz
w tylnym zawieszeniu moze wiele rzeczy stukac, jedz do mechanika nich ci sprawdzi co to jest... nie wymieniaj w ciemno, bo mozesz nie potrzebnie wydac kase(a czasem i pogorszyc sytuacje, szczegolnie jak uzyjesz zamiennikow w zawieszeniu)
Jakis czas temu tez mi coś z tyłu stukało. Zwłaszcza jak wjeżdżałem na garby, dziury itp. Myślałem, że amor do wymiany, jednak mechanik stwierdził, że to tylko jakas osłona się odgięła, więc poprawił i był spokój. Także jedź do mechaniora niech spojrzy i może nie będzie to nic wielkiego:)
Najczęściej w tym modelu siadają właśnie tuleje metalowo gumowe tzw. "cukierki"
demonobiker
04-09-08, 08:20
u mnie tez coś stukało tak jakby było coś zbyt luźno skręcone, byłem u mechanika ale powiedział że wszystko jest ok więc zacząłem szukać na własną rękę co to może być ale jakoś zaomniałem o tym poźniej i troche odpuściłem aż do dnia wczorajszego zaprowdziłem furkę na sprawdzenie silnika, uszczelniaczy pierścieni itp.a kolo do mnie dzwoni i mówi że mam pęknięty wachacz i mam szczęście że się nie urwał bo było by nieciekawie...dzisiaj jadę to obejrzeć ale teraz już wiem że jak dzieje się coś co nie pokoi to albo robić to i sprawdzać odrazu albo nie jeździć...