Zobacz pełną wersję : Instalacja BRC w hondzie
Czy ktoś z Was spotkał się z instalacją gazową BRC w Hondzie?? Jak się sprawdza taka instalacja w samochodzie?
Ja miałem sequent 24 w VII genie w silniku d14z6. Zamontowana przy 42 tyś. Samochód sprzedałem przy 270 tyś. Do tego czasu wymieniony był parownik i filtry. Wtryskiwacze pomaranczowe jeden troszkę puszczal gaz przez wtyczkę ale pozostałe rzeczy ok. Mam ten samochód na oku i dalej jeździ na tej instalacji. Ma już prawie 300tys.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Dobrze zamontowana i serwisowana musi się sprawdzać. Wydaje mi się, że sama marka auta tu nie robi większego znaczenia. Tutaj możesz sobie zobaczyć filmiki www.youtube.com/user/EnergyGazPolska, tam nie jedną honde zagazowali, możesz sobie sprawdzić jaka instalacja, ewentualnie możesz do nich napisać i beż problemu Ci podadzą wszystkie istotne informacje.
Dobrze zamontowana i serwisowana musi się sprawdzać. Wydaje mi się, że sama marka auta tu nie robi większego znaczenia. Tutaj możesz sobie zobaczyć filmiki www.youtube.com/user/EnergyGazPolska, tam nie jedną honde zagazowali, możesz sobie sprawdzić jaka instalacja, ewentualnie możesz do nich napisać i beż problemu Ci podadzą wszystkie istotne informacje.
Chyba chciałeś powiedzieć "nie jedną hondę zje****li" :D bo to jeden z najgorszych gazowników w stolicy.
Wiem bo zakładali instalację mi i koledze, jemu BRC w 4gen a mi Staga, robią auta taśmowo, jak najszybciej i byle jak, bez strojenia i zdejmowania kolektora.
Koniec końców kolega pojechał do innego warsztatu na ogarnięcie instalacji a swoją ogarnąłem sam, wliczając w to przeróbki mechaniczne instalacji i strojenie.
Przyznam, że zaskoczyłeś mnie tą opinią, w sumie jest to chyba pierwsza negatywna jaką usłyszałem o nich. Sam też u nich zakładałem do hondy gaz brc sq32 i jest wszystko ok. Wiadomo, maja sporo roboty więc pewnie niekiedy też chcą podgonić :)
opinie o BRC widzę są pozytywne gorzej jeśli chodzi o instalatora.
Ja mam BRC Albe i nie narzekam do tego lubryfikację w sumie przejechałem prawie 20 tyś bez problemu.
A z tym zakładaniem LPG jest jak z gotowaniem jak kucharz ciulowy to i spierdzieli danie z drogich składników ;)
Ja mam BRC Albe i nie narzekam do tego lubryfikację w sumie przejechałem prawie 20 tyś bez problemu.
A z tym zakładaniem LPG jest jak z gotowaniem jak kucharz ciulowy to i spierdzieli danie z drogich składników ;)
I raczej nie będziesz narzekał ponieważ brc ma bardzo dobrej jakości części i są wytrzymałe, wielu użytkowników tak twierdzi. A co do gazownika to rzeczywiście wychodzi na to, że z jest z nimi jak z loterią :)
No to masz tego gazownika od drogich składników.. IDEALNIE trafiłeś. lubryfikacja to pic na wodę, jedyny skutek to syf
Gdy zakładałem gaz zagłębiłem się w temacie. Co człowiek to opinia a przeważnie negatywne opinie to opinie osoby które nie zakładały lubryfikacji.
Może przepłaciłem może nie, jestem zadowolony. Już się instalacja zwróciła.
Gdy zakładałem gaz zagłębiłem się w temacie. Co człowiek to opinia a przeważnie negatywne opinie to opinie osoby które nie zakładały lubryfikacji.
Może przepłaciłem może nie, jestem zadowolony. Już się instalacja zwróciła.
Sęk w tym że montowanie tego nie daje żadnych korzyści, równie dobrze mogłeś jechać do księdza żeby poświęcił instalację - koszt i efekty podobne.
Nie wiem w jaki sposób lubryfikacja ma zapobiec wypalaniu się gniazd zaworowych przy źle ustawionym (ubogim) składzie mieszanki.
Najlepiej samemu się dopytać na lpg-forum.pl, tam jest wiele osób zajmujących się zawodowo montażem instalacji i nikt nie zaproponuje Ci na forum lubry bo się ośmieszy.
ok ilu jeszcze napisze że to syf i nie ma sensu?
ehhh... Każdy martwi się o cudza kasę
PS. Auto tez poświeciłem
ktoś sie pyta o opinie. inni piszą te opinie. o to chyba chodzi w forach tak?
ciekawostka: moja mama ma BRC. zrobiła 100km. lubry nie ma bo jej gazownik powiedział że to pic. jest to zakład poecany przez dystrybutora BRC, mają wręcz obowiązek zakładać lubre. aż facet mamie kazał mamie podpisać oświadczenie ze nie chcę lubry aby mu nie marudzili😃 auto zrobiło 100000 i dalej śmiga.
a co to jest ta lubryfikacja?? Występuje to tylko w instalacjach BRC czy każdego rodzaju?
Można to założyć do każdej instalacji, bo w 99% przypadków to jest sterowane podciśnieniem albo grawitacją.
BRC ciśnie swoich instalatorów bo to $. 1. Za dodatkowy osprzęt, 2. stały przypływ gotówki za lubrę, którą trzeba uzupełniać.
ktoś sie pyta o opinie. inni piszą te opinie. o to chyba chodzi w forach tak?
ciekawostka: moja mama ma BRC. zrobiła 100km. lubry nie ma bo jej gazownik powiedział że to pic. jest to zakład poecany przez dystrybutora BRC, mają wręcz obowiązek zakładać lubre. aż facet mamie kazał mamie podpisać oświadczenie ze nie chcę lubry aby mu nie marudzili😃 auto zrobiło 100000 i dalej śmiga.
Pytanie czy jej powiedział tak z dobrego serca czy po prostu nie jest na tyle dobry, żeby założyć i wystroić instalację z lubryfikacją :)
Mimo, że ja nie mam i nigdy nie będę miał lubry. To wiem jak to działa. Podciśnienie wciąga ze zbiorczniczka ten cudowny płyn w takich ilościach, że nie ma to żadnego wpływu na strojenie. (Ani na żywotność gniazd zaworowych)
Skoro 100 000 już natrzaskała przez 3,5 roku to chyba instalacja dobrze jest wystrojona mimo, że to BRC ;) Dobry gazownik się trafił.
Mierzej dziękuje za przybliżenie informacji na temat lubrykacji.
50tyś zrobione w ufo 1.8. Zero problemów. Mam lubryfikacje.