PDA

Zobacz pełną wersję : Skladane lusterka pytanie



-marcin-
26-09-16, 21:50
Czesc. Mam pytanie czy do zamontowania oryginalnych skladanych lusterek z civica potrzebny jest jakis modul? Czy wystarczy wlacznik i oczywiscie skladane lusterka :P

firstborne
26-09-16, 21:51
Jest potrzebny jeszcze przekaźnik. Wiązka też by się przydała, ale jesteś w stanie ogarnąć sam.

-marcin-
26-09-16, 22:13
Masz jakies info na temat tego przekaznika w sensie jaki to ma byc konkretnie?

sebo263
27-09-16, 08:37
Czesc. Mam pytanie czy do zamontowania oryginalnych skladanych lusterek z civica potrzebny jest jakis modul? Czy wystarczy wlacznik i oczywiscie skladane lusterka :P

Jeśli to do V gen. to raczej potrzebny bedzie relay box. Jeśli do VI gen. to są dwie opcje: relay box lub przycisk z Ep3jdm/stream jdm który taką zmienną biegunowość ma już w sobie.

-marcin-
27-09-16, 09:13
Lusterka sa do v gen. No dobra to skad wziac ten relay box? :/

sebo263
27-09-16, 09:32
Lusterka sa do v gen. No dobra to skad wziac ten relay box? :/

Ciężka sprawa. Ogólnie to jest chyba jakiś przekażnik, który zmienia biegunowość po tym jak naciskasz przycisk czyli albo składasz, albo rozkładasz lusterka. Może ebay lub ktoś bardziej ogarnięty Ci podpowie od czego można takie coś wsadzić.
W linku, który Ci podałem to gościu opisuje czego można użyć, zamiast OEM relay box-a.

http://www.jdmpro.com/picture/foldingmirrors.htm

-marcin-
27-09-16, 23:19
Dzieki wielkie za linka. Duzo przydatnych informacji :) Jak by ktos mial info na ten temat to piszcie :P

Stolarz_ga
04-10-16, 19:20
Robiłem koledze swapa ostatnio to powiem więc musisz mieć przekaźnik wraz z kostką niebieską niestety trzeba kupić z ebay bo nikt u nas nie ma , 5 kabelków - 3 do kostek lusterek reszta do masy i sterowania z kostki el.przycisku lusterek robota na 5h :P

-marcin-
04-10-16, 23:35
a jaki miales przycisk? taki guziczek obok suwaka prawe/lewe lusterko? wciskal sie na stale i potem jak wcisnelo sie znowu to wyciskal czy od razu po wcis ieciu wyciskal? :P bo moj od razu wyciska i nie wiem czy tak ma byc ;) Ciekawe czy od hrv by dalo rade podpasowac przekaznik.

Stolarz_ga
06-10-16, 20:32
Tak miał on przycisk że działał jak dzwonek zawsze wracał :P wiec jest ok , wiem że pralki 4g miały chyba identyczny przekaźnik coś mi błysneło :D