PDA

Zobacz pełną wersję : słabo dmucha na szybę

michalm320
29-08-08, 20:00
Mam Civica 6gen. 1.5i LS i jak wiadomo nie ma w nim filtra przeciwpyłkowego mimo że to jedna z bogatszych wersji. I mój problem polega na tym że strasznie parują mi szyby i nawet jeśli wezmę na 4 stopnień nawiewu to niewiele daje i wydaje mi się że licho wieje z tych kratek na podszybiu, natomiast z kratek w konsoli to dmucha jak cholera. Czy ktoś z Was ma podobnie?? Bo się zastanawiam czy nie rozebrać podszybia od zewnątrz i sprawdzić czy może tam jakiś liści naleciało czy coś. Dzięki za poradę.

_Z_I_K_
29-08-08, 20:31
jak zamkniesz klapki w tych kabinowych to caly strumien powinien isc na szybe tak u mnie przynajmniej jest

Bastess
30-08-08, 13:59
Mam Civica 6gen. 1.5i LS i jak wiadomo nie ma w nim filtra przeciwpyłkowego mimo że to jedna z bogatszych wersji. I mój problem polega na tym że strasznie parują mi szyby i nawet jeśli wezmę na 4 stopnień nawiewu to niewiele daje i wydaje mi się że licho wieje z tych kratek na podszybiu, natomiast z kratek w konsoli to dmucha jak cholera. Czy ktoś z Was ma podobnie?? Bo się zastanawiam czy nie rozebrać podszybia od zewnątrz i sprawdzić czy może tam jakiś liści naleciało czy coś. Dzięki za poradę.

Jestes przekonany, ze go nie ma? Mi sie wydaje, ze w tej wersji filtr kabinowy jest.

Natomiast u mnie byl podobny problem. Okazalo sie, ze filtr kabinowy byl wlozony odwrotnie i blokowal przeplyw powietrza. Po wymianie prima sort :)

sprawdz to

pozdro!

michalm320
30-08-08, 15:11
jestem pewny że nie mam filtra kabinowego...

Siwyyy86
30-08-08, 17:01
ale jestes pewny ze go nie ma bo widziales czy dlatego bo slyszales? ja niby tez nie mialem ale sprawdzilem i jest.. :D no ale z drugiej skoro na szybe wieje slabo a na twarz normalnie to nie mozna sie odnosic do filtra kabinowego. tak mi sie wydaje....

ruttensteiner
30-08-08, 18:01
U mnie jest to samo, filtrów nie ma, a nawet jak zamknę nadmuch kabinowy to i tak słabo dmucha... :(

michalm320
30-08-08, 23:56
zaglądałem pod schowek i nie ma filtra kabinowego....nawet sobie porównałem z rysunkiem z manuala

wojak1981
02-09-08, 17:40
Mój EK3 filtr ma i wieje całkiem nieźle po wymianie wspomnianego filtra na nowy.
Skoro nie masz filtra, to co masz w jego miejscu ? wolną przestrzeń ?
Z mojego rozeznania sprawy wynika że w 6gen 3D filtr ten w standardzie więc możne ważył za dużo i ktoś się go pozbył (-;

pacek11
23-09-08, 18:05
zaglądałem pod schowek i nie ma filtra kabinowego....nawet sobie porównałem z rysunkiem z manuala

Panowie powiedźcie mi jedną prostą rzecz, w którym miejscu znajduje się dokładnie filtr kabinowy (jeżeli jest). Mam problem oczywiście z parowaniem szyb i muszę coś z tym zrobić. Jak się jeździ jeszcze jakoś w miarę ta szyba wygląda po zatrzymaniu robi się nagle cała zaparowana. A pogoda nie dopisuje :-)

Włóczykij
23-09-08, 19:02
Użyj szukajki, albo poszukaj na forum manuala do autka. U mnie w jajku (EG3) filtra też nie ma. Jest tylko mieszalnik (czy jak to się tam wabi) powietrza i jak wiozę kogoś po piwku to szybę za lusterkiem mam całą zaparowaną. Tylko przed sobą i przed pasażerem mam wszystko ok.

pacek11
23-09-08, 19:38
Dzięki serdeczne :cool:

Włóczykij
23-09-08, 20:43
ach... filtr masz za schowkiem, jeśli masz oczywiście :) możesz zajrzeć od spodu i poszukać tu na forum rysunków lub czegoś takiego (szukajka). Możesz też odkręcić schowek co nie jest zbyt trudne i na forum też są rysunki jak to zrobić (szukajka) :D

żunio
03-10-08, 18:39
michalm320 ja mam też VI gen i wersję bogatszą i też nie mam filtra.Specjalnie zdjąłem schowek i otworzyłem plastik gdzie jest parownik i nie ma.Nie ma ramki,prowadnic i nie ma miejsca na filtr.Pytałem w serwisie Hondy i mówili że niektóre modele takie były.Zastanawia mnie czy może w naszych modelach nie miała wpływu poduszka powietrzna pasażera bo ta obudowa parownika gdzie u innych jest filtr,u nas ma nieco inny kształt i jest troszkę mniejszy