Zobacz pełną wersję : Silnik D15Z6 doinwestowany
Paczekmłody
19-09-16, 12:54
Chciałem sprzedać silnik i nie wiem ile mogę za niego wziąść , dużo w niego włożyłem i za pół darmo też nie chce go oddać :) możecie mi mniej więcej wycenić wartość tego silnika? D15Z6 vtec :) Głowica splanowana o 0,5 mm dla większej kompresji, porting głowicy-rozwiercane kanały wydechowe Nowe sprzęgło było exedy mocniejsze o 30% od serii Nowe pierścienie, uszczelniacze zawodowe Kolektor ssący większy od 1.6Kolektor wydechowy 4-2-1 też od D16Z6 Olej wymieniałem co 10 tys km anie co 15k jak zalecają Valvoline Racing 10W60 na wysokie temperatury Korek magnetyczny w misce olejowej Uszczelki wszystkie oryginalne. Zrobiłem nim jakieś 60 tys km po kapitalnym remoncie
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Tak jak wszędzie, towar warty jest tyle ile jest w stanie za niego zapłacić klient.
Najrozsądniejszym było by wziąć cenę zdrowego silnika D15, dodać do niego cenę włożonych części + doliczyć robociznę przy nim poświęconą, choć z praktyki wiem, ze ciężko odzyskać pieniądze włożone w tuning.
Wystaw na licytację od 1 zł to się przekonamy... ;)
Paczekmłody
19-09-16, 15:04
Wystawiłem za 3700 włożyłem więcej ale zobaczymy
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Wystaw na licytację od 1 zł to się przekonamy... ;)
Przy tego typu częściach nie jest to dobry pomysł, z tego względu, że nie sprzedają się często i można po prostu nie trafić na kupca i sprzedać za grosze.
No za 3700 to niestety tego nie sprzedasz :) Bo dorzucisz 1tyś i masz b18c4 choćby z firmy empireracing :)
Ja zdrowiutki kompletny swap d15z6, który nie brał grama oleju sprzedałem za 1500zł - do tej pory jeździ ale już na soft turbie u chłopaka tu z forum :)
Niestety kasy, którą włożyłeś w silnik nigdy nie odzyskasz, taka kolej rzeczy.
Za ok 2000 może się sprzeda ale i tak będzie ciężko znaleźć amatora, który będzie chciał tak skonfigurowany motor każdy ma swoje wizję a cokolwiek więcej wycisnąć z tego motoru i tak trzeba rozebrać i zainwestować w czesci. Kasy nie odzyskasz nigdy w całości.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka