Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wypłowiałe plastiki moją zmorą jak pewnie wiekszości posiadaczy civic 8 gen

ImPress
18-09-16, 23:18
Wiatm serdecznie. Posiadam Honde Civic 8 gen Type S anglika. Chciałbym zapytać czy ktoś może się orientuje gdzie można kupić zestaw plastików zewnętrznych. To te plastiki ktorę czesto wyglądaja nieciekawie w starszych wersjach a mianowicie nadkola progi itp. Wiecie ile kosztuje nowy zestaw? A może ktoś kiedys próbował sam je odnowić? Pozdrawiam.

derekq
19-09-16, 00:05
Wiatm serdecznie. Posiadam Honde Civic 8 gen Type S anglika. Chciałbym zapytać czy ktoś może się orientuje gdzie można kupić zestaw plastików zewnętrznych. To te plastiki ktorę czesto wyglądaja nieciekawie w starszych wersjach a mianowicie nadkola progi itp. Wiecie ile kosztuje nowy zestaw? A może ktoś kiedys próbował sam je odnowić? Pozdrawiam.

1. ASO ok 300-400 zł za element + ok 100 za wymianę elementu + spinki (każda ok 10 zł)
2. Można kupić pakiet GP (było parę postów tym temacie)
3. Pomalować (było parę postów w tym temacie)
4. Kupić coś dobrego do pielęgnacji plastików, będzie lepiej, ale zabieg trzeba powtarzać (ok 50zł)
5. Nie przejmować i cieszyć się z jazdy :cool:

Bojar94
19-09-16, 00:14
Opalarka i będą jak nowe, później co jakiś czas dressing i będzie dobrze

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

dublo2
19-09-16, 07:20
Ja robię czernidłem, średnio co 3 - 4 miesiące, i wyglądają bardzo ładnie, i czarno... :o

Omenariusz
19-09-16, 08:17
ja zastosowałem bono black za pierwszym razem efekt był jako taki teraz zrobiłem to jeszcze raz i jest super !

shinoda
20-09-16, 14:42
zrob listwy zewnetrzne w kolor nadwozia - moze nie jest to najtansza opcja, ale efekt bedzie najlepszy (szczegolnie, ze masz juz wersje 3-drzwiowa). Kupowanie w ASO tych czesci, to chyba najgorsza opcja (najdrozsza na pewno).