Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Żarówki zegarów VII GEN

danifae94
17-09-16, 21:35
Witajcie. Posiadam VII gen w wersji Sport 1.6 2004r. po lifcie. Mianowicie dzisiaj wkładałem nowe żarówki do zegarów ale efekt w nocy jest bardzo słaby. Świecą tylko miejscowo. Oryginalnie są żółte żarówki T5 1,2 W. Ja założyłem niebieskie LED 0,4 W bodajże. Chciałbym się was zapytać czy jeśli kupie zwykłą niebieską jak w przypadku OEM to czy rozprowadzi ona światło po całych zegarach? Czy ktoś już robił coś podobnego? Prócz tego mam oryginalne radio Soniaka dedyk pod hondę. Czy tam też istnieje możliwość wymiany żarówek/diód z czerwonych na niebieskie? I czy w przypadku radia też lepsze będą żarówki/diody? Z góry dzięki wszystkim za odpowiedzi.

danifae94
23-09-16, 22:40
Aktualizacja tematu. Zdecydowałem się na taśmy ledowe przyklejone pod tarczami zegara. Efekt jest piękny, jednakże jest inny problem. Nie podswietla mi teraz wskazówek zegara. Co moze rozwiązać ten problem? Dodam, że miejsc na wpięcię starych żarówek nie ma, gdyż idą tamtędy kabelki od ledów.

damian18833
30-09-16, 09:15
Ja osobiście nie polecam LEDów. Diody LED charakteryzują się tym, że nie rozpraszają światła. Efekt jest odwrotny do zamierzonego.

marcin001984
02-10-16, 11:32
...

danifae94
03-10-16, 07:47
Zdecydowałem się na taśmy LED'owe i efekt jest świetny :)