Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czarna folia przepuszczająca światło

tmDamian
12-09-16, 13:00
Ktoś może wie, zna używał folii, która przepuszcza dużą ilość światła?

Generalnie po założeniu jakiejś tanizny z allegro (czarna folia) widoczność spadła o 80%, interesuje mnie czy są jakieś "genialne" folie :)

!markos
12-09-16, 14:38
To pytanie jest na serio? Dobrze rozumiem, że właśnie zapytałeś, czy istnieje jakaś mocno przyciemniająca folia, która nie przyciemnia?

tmDamian
12-09-16, 15:32
Z Twojego toku rozumowania na to wygląda, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem albo udajesz przygłupa :)

Czarna folia która nie zabiera aż tak dużej ilości światła.

!markos
12-09-16, 17:35
To będzie taka, która nie zabiera dużej ilości światła... Jeśli już w te tony uderzasz, to trzeba być przygłupem, żeby nie połączyć stopnia przyciemnienia folii z jej przepuszczalnością światła.

Tabela dla przygłupów, którzy nie łączą tych 2 rzeczy:
http://i.imgur.com/rN5p9PQ.jpg
(przykładowa, folie 3M, zasada ogólna ta sama w przypadku każdej folii)

Dość prostym też jest, że jak kupujesz gównianą folię, to gówno widzisz. Jak kupisz dobrą, to może zobaczysz więcej, a to jak ciemno będzie w środku określają parametry folii.

_PaTi_
13-09-16, 09:25
ja właśnie zdjęłam folię z lamp przednich i nie polecam niestety przyciemniania w ten sposób.
Miałam oklejone folią M3 z 95% przepuszczalnością światła. Efekt wizualny super ale mimo wszystko na widoczności bardzo dużo się traci, a jeżeli chodzi o bezpieczeństwo jazdy nie ma kompromisów. Po zdjęciu folii byłam w szoku jak pięknie wszystko mam oświetlone na drodze i nie muszę wytężać wzroku.

tmDamian
13-09-16, 10:32
Wyjaśnione. :)