Zobacz pełn± wersję : Civic IX 1.6 i-DTEC Filtr Paliwa
Witam kolegow. Moze pytanie nie na miejscu ,ale szukalem ,szukalem i nic nie znalazlem. Wie ktos moze ,gdzie znajduje sie filtr paliwa w 1.6iDTEC ? Chce zrobic pelny serwis w moim nowym nabytku i mam lekki problem. Nie wysylajcie mnie do serwisu ,bo tam moja noga nie postanie. Kupilem wlasnie auto z 2014 roku ,serwisowane w Honda UK ,heh,oczywiscie po sprawdzeniu filtra powietrza i kabinowego prawie dostalem zawalu. Sprawa juz jest w toku i ruszam niebo i ziemie ,aby im dokopac/odzyskac cos ,za niefachowy serwis.
Rozumiem ,ze do tak " nowych " aut jeszcze nie ma zadnych manuali typu Haynes ? Bede wdzieczny za kazda podpowiedz.
Dziekuje za wszystkie podpowiedzi ,teraz to juz jak z platka pojdzie.
Grzegorz K
02-10-16, 17:46
Dlatego chyba nikt ci nie odpisał bo każdy by cię odesłał do serwisu .)) ZA nowe auto.1,6 jest jeszcze w Polsce na gwarancji.
W 2.2 Dieslu poprzedniej generacji jest pod.... akumulatorem! Może to jest jaki¶ trop?
W poprzedniej wiem ,nieraz zmienialem ;) .Dzieki.
Niedlugo bede szukal ,bo chce zmienic wszystkie filtry i olej. Po ostatnim serwisie w Hondzie mam niesmak i chce wszystko po swojemu zrobic.
Wesolych Swiat wszystkim zycze :)
W 2.2 Dieslu poprzedniej generacji jest pod.... akumulatorem! Może to jest jaki¶ trop?
No gdzie pod akumulatorem? jest za puszka filtra powietrza. Mówimy o 8 genie
Filtr paliwa w IXgen w 1,6 diesel wymienia sie od dolu. Ciezkie dojscie ,ale da sie zrobic na ulicy. Jest mniej wiecej pod kolektorem ssacym. Operuja sie raczej jedna reka ,dwie nie wejda ,chyba ,ze japonskie ;)