PDA

Zobacz pełną wersję : klima



adam94pp
07-09-16, 21:57
siema. czy moze ktos z Was wie dlaczego po wlaczeniu klimy obr nie wskakuja na wyzsze? spadaja do 600obr co powoduje wibracje i to dosc duze u kolegi w d14 normalnie zwiekszaja sie do 1tys i tak pozostaje.Moze jakis czujnik?

sebo263
08-09-16, 08:58
siema. czy moze ktos z Was wie dlaczego po wlaczeniu klimy obr nie wskakuja na wyzsze? spadaja do 600obr co powoduje wibracje i to dosc duze u kolegi w d14 normalnie zwiekszaja sie do 1tys i tak pozostaje.Moze jakis czujnik?

O to nie jestem sam. Ja już walczę z tym trochę i jakoś do tej pory nie znalazłem rozwiązania!!! W necie nic konkretnego nie ma, a i na forum jeszcze nie widziałem by ktoś podsunął konkretne rozwiązanie. Być może nikt nie ma takich problemów?

sopel290885
09-09-16, 16:51
Mam ten sam problem. Wymiana skraplacza i osuszacza nie przyniosła poprawy.

cichykzn
09-09-16, 17:22
Teoretycznie jak załączamy klime to dodajemy kolejne obciążenie dla silnika więc jeśli obroty spadają to to wydaje się bardziej normalne niż jak obroty skaczą do góry. Ja bym się nie martwił na waszym miejscu, chyba że zależy wam na równej pracy silnika pod każdym obciążeniem to wtedy już trzeba szukać, można podłączyć kompa i sprawdzać parametry silnika w stanie rzeczywistym, może to coś pomoże

Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka

Kriss91
10-09-16, 10:11
Za wyrównanie wolnych obrotów odpowiedzialny jest silniczek krokowy.

Jeśli działa u Was prawidłowo (reaguje na obciążenie innych odbiorników) to może warto sprawdzić sam kompresor klimy czy nie stawia zbyt dużych oporów przy załączeniu np. przez ułożyskowanie.

pablo__89
11-09-16, 01:02
Macie seryjne komputery czy przerobione ?

sebo263
12-09-16, 08:35
Macie seryjne komputery czy przerobione ?

Seryjne