Zobacz pełną wersję : falujace obroty
Mam problem z obrotami.Po odpuszczeniu gazu obroty spadaj do okolo 1000 momentalnie podskakuja do okolo 1300 i spadaj na normalne.
Przpustnica wyczyszczona swiece nowe.
No to brakuje tylko nauki obrotów biegu jałowego...
to cale przyuczenie to bez komputera sie nie obedzie?
Niestety musisz poszukac kogos kto ma kabelek hds lub zakupic np na allegro lub chinczyka. Na stronie trafo masz opis co musisz za pomocą tego kabelka wykonać.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Już nie pamiętam gdzie, ale czytałem o pewnym patencie na falowanie obrotów, jest jakaś procedura którą da się załączyć bez komputera :)
Z tego co pamiętam:
- wszystkie, ale to wszystkie odbiorniki prądu muszą być wyłączone (włącznie z klimatyzacją i dmuchawą)
- zaciągnięty hamulec ręczny
- auto na pierwszy bieg
- próbujemy sprzęgłem zadławić auto, ale tak żeby nie zgasł (obroty około 600) i tak przez 30 sekund
O sprzęgło bym się nie martwił :)
U mnie coś takiego pomogło na falowanie obrotów i spadki bliskie zgaśnięcia przy dojeżdżaniu do skrzyżowania po całej nocy bez akumulatora :)
odlaczyc aku na cala noc?Przeceiz komp zglupieje,ja odpiolem przeplywke na 20 minut i sie check zapli
Chodziło mi o to że musiałem tą procedurę przeprowadzać przez to że miałem odpięty akumulator. :)
a te przydlawienie na sprzegle to 30 sekund non stop trzymac zdlawiony czy przez ten czas go przydlawiac i odpuszczac
Odłącz akumulator na kilka minut, podłącz z powrotem, zapłon na 2+ sek, wyłącz klimę/światła/radio, odpal silnik, przytrzymaj obroty na 3000 do momentu włączenia chłodnicy (lub ~95st. jak masz zegar/flashpro), zostaw włączony na 5-6 min bez żadnego obciążenia. Wyłącz, włącz ponownie i jedź.
z tym odlaczaniem aku to sie troche boje jednak tam jest troche elektroniki,czy nie bede musial znowu jechac do mechanika na kompa zeby check skasowac
Check od rozpięcia aku nie wyskoczy. Może co najwyżej zniknąć jeśli wykazywał błąd chwilowy.
Wyjmowałem do sprzątania pod maską, potem przy wymianie, ostatnio przy zakładaniu gazu też miałem odłączany i nic złego się nie stało :cool:
Niestety droddzy uzytkownicy,zaden z waszych bez inwazyjnych pomyslow nie pomogl.
Pozostaje mi tylko ASO i przyuczenie biegu jalowego?
ASO, niezależny serwis Hondy, albo jakiś kolega z forum z HDS-em :)
jw.
A i z ASO, to na pewno nie w Szczecinie, bo tu nie potrafili sobie z tym poradzić.
Witam jestem tu nowy . Mam na imię Bartek, posiadam Civic VIII 1.8 z roku 2006 , mam ten sam problem co kolega , przepustnica wyczyszczona, byłem w aso w Poznaniu na adaptacji przepustnicy i dalej tak samo tylko w mniejszym stopniu
Czyli identycznie jak u mnie. W ASO przeprowadzali adaptacje, ale im się to nie udało - tylko delikatna poprawa. Ja poradziłem sobie samodzielnie - patrz strona TRAFO.
Dziękuje bardzo . A czy jest może ktoś z Poznania lub okolic kto już coś takiego przeprowadzał i ma dostęp do takiego kabla HDS?